iCreate (Netherlands)

De filmische look

Hollywood-films hebben vaak een bepaalde stijl. Met DaVinci boots je die na.

-

1 Naar de tijdlijn

Open een nieuw project in DaVinci en noem het ‘Color- grading’. Importeer de strand- clips van onze website, of breng wat videoclips naar de Media Pool die je zelf hebt geschoten. Sleep ze naar de t dl n.

2 Kleurwiele­n

Selecteer de clip ‘ Strand-2’ en klik onderin op de pagina ‘Color’ (het kleurenwie­l). We beginnen met het aanpassen van de belichting. Kies in de werkbalk voor de ronde knop met stip; daarmee open je het paneel Color Wheels.

3 Belichting

Sleep de regelaar onder ‘ Lift’ naar links om de schaduwen wat donkerder te maken. Breng de regelaar van ‘Gain’ naar rechts om de highlights te verhogen.

4 Knooppunt

In het Nodes-paneel rechtsbove­n zie je een knooppunt. Ctrl-klik op het knooppunt, kies ‘ Node Label’, en geef het de naam ‘ Belichting’. Maak een nieuw knooppunt aan door Alt+S te toetsen.

5 Contrast

Geef het knooppunt de naam ‘Contrast’ en open het Curves- gereedscha­p. Om het contrast verder te versterken, voeg je op eenderde en tweederde van de l n een punt toe. De linker trek je lichtjes naar beneden, de rechter naar boven.

6 Tint

Voeg een nieuw knooppunt toe: ‘ Verzadigin­g’. Ga naar de kleurwiele­n; onderin zie je de optie ‘ Sat’. Dit staat voor verzadigin­g. Verminder de verzadigin­g door het getal 50 naar links te slepen; dit maakt de kleuren zachter en subtieler.

7 Als een film

Om de film een andere sfeer mee te geven, voegen we een laatste knooppunt toe: ‘ Tint’. Breng het kleurwiel van ‘ Lift’ naar lichtblauw en duw ‘Gain’ in de richting van oranje. Er ontstaat een cinema-achtige look.

8 Andere clips

De aanpassing­en die je voor deze clip hebt gedaan, kun je kopiëren naar andere clips. Klik boven de werkbalk op de bewerkte clip en toets Alt+1. Selecteer nu de overige clips. Met een druk op Cmd+1 geef je de clips dezelfde aanpassing­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands