iCreate (Netherlands)

Kunst van keyframes

Word een een kunstenaar met video.

-

Keyframes z n markerings­punten waarmee je aangeeft wat de waarde van een eigenschap (zoals de positie) op een specifiek punt in de t dl n moet z n. Door op een later moment een andere positie aan de video toe te kennen, verplaatst de video zich daar geleidel k naartoe. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

1 Importeren

Open een nieuw project en importeer de motor-videoclips, die je van onze website hebt gedownload. Of importeer drie video’s die je zelf hebt geschoten. Breng de clips naar de t dl n.

2 Titel

Activeer de Effects Library en klik op de tab ‘ Titles’. Scrol naar beneden en sleep de titel ‘ Fade On’ naar de t dl n, boven de grens van de eerste twee clips. Pas in de Inspector de titelnaam aan.

3 Animatie

We willen dat de eerste clip langzaamaa­n verduister­t en pas volledig zwart is als de titel in beeld komt. Selecteer de eerste clip in de t dl n en scrol in de Inspector naar beneden, totdat je ‘Opacity’ ziet.

4 Keyframe

Zorg dat de afspeelkop (de rode verticale l n) aan het begin van de eerste clip staat. Klik rechts van ‘Opacity’ op het ruit-icoon om een Keyframe toe te voegen. Deze kleurt nu rood.

5 Verplaats

Verplaats de afspeelkop naar het begin van de titel. Verschuif de regelaar van ‘Opacity’ naar de 0. Je animatie is gemaakt! Speel de video via Spatie af om het resultaat te zien.

6 Andersom

B de tweede clip monteren we iets vergel kbaars, maar dan omgekeerd. De clip begint donker, en openbaart zich als de titel is afgelopen. Plaats de afspeelkop aan het einde van de titel.

7 Van donker

Breng in de Inspector de ‘Opacity’ naar 0, zodat het beeld verduister­t. Voeg een Keyframe toe aan door rechts van ‘Opacity’ op het ruiticoon te klikken.

8 Naar licht

Schuif de afspeelkop zo’n drie seconden naar rechts en breng de waarde van ‘Opacity’ naar 100. Je hebt nu een profession­ele intro voor je film geanimeerd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands