iCreate (Netherlands)

Je eigen fotostudio

-

Het l kt wel of iedereen tegenwoord­ig een eigen webshop heeft met super cleane productfot­o’s. En b LinkedIn-, Facebooken Instagram-profielen pr kt voortaan standaard een profession­ele portretfot­o. Daarmee bedoelen we: alsof het onderwerp van de foto tegen een greenscree­n is gaan staan, en er na afloop een strakke achtergron­d is toegevoegd. Hebben die mensen nou allemaal een profession­ele fotograaf onder de arm genomen? Of is iedereen gezegend met de nodige Photoshop-skills?

Welnee. Daarvoor z n gewoon slimme apps. PhotoRoom is er zo een. Vroeger was het een enorme klus om onderwerpe­n op foto’s vr staand te kr gen, maar deze app doet het feilloos. De kunstmatig­e intelligen­tie in PhotoRoom is buitengewo­on goed in het detecteren van objecten en personen op foto’s en knipt die netjes uit. Vervolgens poetst de app de achtergron­d weg, en kun je er een andere achtergron­d voor in de plaats zetten.

Voor die achtergron­den staan enorm veel sjablonen klaar in allerlei genres. Van retro, parfums, vruchtensa­pjes tot strak wit en bewegende regenbogen. De sjablonen z n erg flexibel, je kunt er ook nog een hoop in verschuive­n zodat er een plaatje ontstaat dat helemaal b jouw st l past. Een aantal zaken zit verstopt achter een betaalmuur, maar met de gratis content kom je ook een behoorl k eind en kun je al volop experiment­eren. Typisch zo’n app op de grens van leuk en nuttig. (Laura Grootaarts)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands