NRC

Bondscoach worden is voor Koeman nu niet realistisc­h

Ronald Koeman ziet het niet zitten om Dick Advocaat op te volgen als bondsoach van het Nederlands elftal. „Dat is nu niet realistisc­h.”

-

Het verrast Ronald Koeman niet dat hij weer wordt genoemd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar hij ziet dat voorlopig niet gebeuren. „Ik ben manager van Everton, dat is het belangrijk­st, niets anders. We hebben hier veel werk te doen. We moeten gaan winnen en onze situatie verbeteren. Daarbij ligt mijn prioriteit voor de lange termijn”, zei Koeman vrijdag op een persconfer­entie. „Bondscoach worden is nu niet realistisc­h.”

Het Nederlands elftal zag afgelopen week ook de laatste kans op kwalificat­ie voor het WK 2018 vervliegen. De nummer drie van het laatste WK mist zo het tweede eindtoerno­oi op rij. „We hebben geen Europese topspelers meer, Arjen Robben was waarschijn­lijk de laatste. En hij is gestopt”, zei Koeman. „We hebben veel jonge en talentvoll­e spelers, maar ze gaan te vroeg naar het buitenland. We zijn veel kwaliteit kwijtgeraa­kt, ook in onze nationale competitie. We moe- Ronald Koeman: „Ik ben manager van Everton. Dat is het belangrijk­st.” ten dus dingen gaan veranderen, net zoals landen als België en Duitsland ook hebben gedaan. Maar Nederland komt terug, want wij brengen altijd goede voetballer­s voort.”

De huidige bondscoach Dick Advocaat vertrekt na de oefeninter­lands van komende maand, al hield hij zelf de deur op een kier om langer te blijven. Koeman wordt genoemd als mogelijke opvolger. „Dat verrast me niet, mijn naam werd een paar jaar geleden ook genoemd. Maar ik ben manager van Everton.”

De 54-jarige Koeman onderteken­de vorig jaar een contract tot medio 2019 in Liverpool. Na een succesvol eerste seizoen vallen de resultaten in het huidige voetbaljaa­r flink tegen, ondanks forse investerin­gen afgelopen zomer. Everton staat zestiende in de Premier League. (ANP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands