NRC

2 à 3 miljoen

-

personen bedraagt de exodus van hoogopgele­ide Venezolane­n, profession­als en kritische Venezolane­n die elders in de wereld hun heil zoeken. De uittocht begon al onder wijlen Hugo Chávez, die met zijn ‘Bolivariaa­nse Revolutie’ van Venezuela een socialisti­sche heilstaat wilde maken.

 ??  ?? Melvin Chacón wil weg uit Venezuela omdat er aan zijn werk als maker van soapseries geen eer meer valt te behalen. „Alles is nu volledig aan banden gelegd. We mogen in onze series Venezuela alleen maar laten zien als een grote roze sprookjesw­ereld.”
Melvin Chacón wil weg uit Venezuela omdat er aan zijn werk als maker van soapseries geen eer meer valt te behalen. „Alles is nu volledig aan banden gelegd. We mogen in onze series Venezuela alleen maar laten zien als een grote roze sprookjesw­ereld.”
 ??  ?? Navas probeerde al eens naar Colombia te vluchten, maar dat avontuur liep slecht af. Nu wil ze naar Spanje „Als ik Venezuela ontvlucht, kan ik veel betekenen voor mijn familie. Ik kan ze dan vanuit het buitenland onderhoude­n en wie weet lukt het hen...
Navas probeerde al eens naar Colombia te vluchten, maar dat avontuur liep slecht af. Nu wil ze naar Spanje „Als ik Venezuela ontvlucht, kan ik veel betekenen voor mijn familie. Ik kan ze dan vanuit het buitenland onderhoude­n en wie weet lukt het hen...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands