Aftenposten Junior

Grugleder seg til MGPjr-finalen

Da venninnene i 4everU skulle lage en sang til MGPjr, skrev de om det å begynne på ungdomssko­len.

- Tekst: Ingrid Åbergsjord Foto: Siri Øverland Eriksen

Temaet til sangen kom de på etter en overnattin­gshelg. Bettina hadde lyst til å skrive om noe som ikke er så vanlig å skrive om.

– Jeg har aldri hørt at noen har skrevet om forandring­en fra barneskole til ungdomssko­le, så jeg ville skrive om det temaet, sier Bettina.

Nesten 700 låter ble sendt inn til MGpjr i år. Flere av finalisten­e har skrevet om å stole på at man er god nok, ifølge NRK.

Venner i to år

Jentene i 4everU kommer alle fra området rundt Drammen. De ble kjent med hverandre for cirka to år siden gjennom en sanggruppe som heter Seven.

– på en tur med Seven foreslo jeg at vi skulle melde oss på MGpjr, for da ville vi få opptre på en skikkelig stor scene, sier Savannah.

16.000 mennesker vil sitte i salen og se på dem når de opptrer i MGpjr-finalen lørdag. Finalen er i Telenor Arena, som er Norges største konsertsce­ne. I tillegg skal hundretuse­ner se dem på TV.

Begynte på ungdomssko­len

Bettina og Maria har begynt på ungdomssko­len, mens Savannah og Eline går siste året på barneskole­n.

Jentene tror det kan vaere en stor overgang for mange å gå fra å vaere eldst på barneskole­n til plutselig å vaere minst på ungdomssko­len.

– Jeg var redd for at jeg skulle forandre meg og bli en helt annen da jeg begynte på ungdomssko­len. Men jeg var fast bestemt på at jeg skulle fortsette å vaere meg selv, sier Maria.

Bettina og Maria understrek­er at det har gått veldig fint å begynne på ungdomssko­len.

– Du må bare tørre å snakke med nye folk, så får du nye venner raskt, sier Maria.

Øver til finalen

Denne uken har de fri fra skolen for å øve til finalen i Telenor Arena sammen med de andre finalisten­e. De røper at de skal ha på seg klaer som oser av «glam og glitter» når de opptrer.

Hvordan blir det egentlig å stå på en så stor scene?

– Vi grugleder oss. Men vi elsker å stå på scenen, sier Bettina.

Hvordan skal dere feire hvis dere vinner?

– Med å spise masse godteri og gi hverandre en stor gruppeklem, sier Savannah.

 ??  ?? 4everU
4everU
 ??  ?? Bettina(13) Aftenposte­n Junior møtte 4everU i et øvingsrom hjemme hos Maria før finalen. Maria(13) Savannah (12)
Bettina(13) Aftenposte­n Junior møtte 4everU i et øvingsrom hjemme hos Maria før finalen. Maria(13) Savannah (12)
 ??  ?? Freddy Kalas skal også opptre i finalen lørdag – som gjestearti­st
Freddy Kalas skal også opptre i finalen lørdag – som gjestearti­st
 ??  ?? Ermedi Beat2Fire Marias storebror Magnus (16) deltok i MGPjrfinal­en for to år siden. – Han har gitt meg tips om at vi bare må ha det gøy og vaere oss selv, sier Maria.
Ermedi Beat2Fire Marias storebror Magnus (16) deltok i MGPjrfinal­en for to år siden. – Han har gitt meg tips om at vi bare må ha det gøy og vaere oss selv, sier Maria.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway