Aftenposten Junior

Er Momo en dukke?

-

Mange i klassen min er redde for en som heter Momo. Noen tror det er en dukke, men mange tror også det er noen med en maske. Hva skal vi gjøre for ikke å bli redde? Mie Amanda (9)

Hei, Mie

Momo var egentlig en stygg skulptur som ble laget i Japan av noen som lager spesialeff­ekter. For to år siden ble bildet publisert på sosiale medier. Så er figuren blitt brukt av noen for å forsøke å skremme andre.

De gjør det fordi mange liker å bli skremt. Det har nok ikke vaert meningen at det skulle spre seg til barn, men det har skjedd likevel.

En lek

Kjedebrev har folk lekt med bestandig. Du får beskjed om at hvis du ikke videresend­er, skjer det noe forferdeli­g.

Jeg har aldri hørt om noen som er blitt straffet for at de ikke har sendt kjedebrev videre. Det er helt ufarlig. Det er bare noe man finner på for å lage drama i hverdagen.

Redd likevel

Fantasien bryr seg ikke om hva som er virkelig eller ikke. Momo er bare en av mange spøkelsesh­istorier som finnes i sosiale medier. Spøkelsesh­istorier er laget for å skremme oss, og derfor virker de.

Snakk med noen

Det hjelper å få trøst og snakke om det man er redd for. Da «plukker» man fra hverandre historien og ser at det er tull. Når du ligger i sengen om kvelden og blir redd, forsøk å puste rolig. Skru på lyset og ro deg ned. Få ned pulsen.

Når vi blir redde, girer vi oss opp. Da blir kroppen enda mer redd. Det hjelper å puste med magen og kjøle ned fantasien.

Grøss og gru

Alle er redd for noe. Det er ikke farlig å vaere litt redd. Det er bare fantasien din som er «på tivoli».

Klem fra Vera

Det hjelper å få trøst og snakke om det man er redd for.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway