Aftenposten Junior

Går verden under i 2025?

- Hilsen Andreas

Jeg er en jente på 11 år som har sett mye på internett og Youtube. Der har det kommet opp hva som kommer til å skje i 2025, og der viser de at Jorden kommer til å bli borte på grunn av en solstorm! Jeg ble ganske redd og lurte på hva som skjer når man dør, så jeg vil vite hva som skjer i 2025. Jeg så i kommentare­ne på videoene, og der sto at mange var redde! Prøver de å skremme barn? Og er dette sant?

Takk for at du skriver til oss i Aftenposte­n Junior om dette.

Solstorm er når eksplosjon­er på Solen sender en storm av partikler i retning Jorden. Det skjer av og til.

Og det er riktig at det er mer aktivitet på Solens overflate i år og neste år, og at det øker sjansen for at vi blir truffet av en solstorm. Men Jorden blir ikke borte.

Kanskje internett blir borte i noen timer eller dager. Eller i verste fall strømmen. Derfor sier de som bestemmer i Norge, at alle bør ha lommelykt, stearinlys, vann, mat og ved til å varme seg for noen dager.

Hvis vi bli truffet av en skikkelig sterk solstorm, kan det i verste fall bli kaldt, mørkt og kjedelig.

Vil ha klikk

De som lager Youtube-videoer eller skriver ting på internett, vil ha mange seere. Noen er mer opptatt av å få mange klikk enn å si det som er sant.

Å si at verden går under i 2025 gjør mange nysgjerrig­e.

Da får videoen mange klikk, og kanskje tjener den som har laget videoen, ekstra mye penger.

Ikke alt som står på internett, er sant. Hvis noen er veldig gode til å fortelle og forklare, kan de få folk til å tro ting som ikke stemmer. De kan gjøre folk glade, redde eller sinte for ting som ikke er sant.

Det som er sant

Det er én av grunnen til at vi lager Aftenposte­n og Aftenposte­n Junior: at du skal få vite det som er sant. Vi undersøker grundig før vi skriver, og prøver å forklare sånn at du skal forstå.

Det hender vi gjør feil, altså. Da sier vi ifra og retter opp. Men hvis vi skriver noe som er usant med vilje, får vi kjeft. Og hvis vi gjør det flere ganger, kan vi miste jobben. Det er forskjelle­n: Ikke alt du leser på internett, er sant. Men det du leser i Aftenposte­n Junior, skal vaere sant.

 ?? ?? NYHETER FOR BARN // aftenposte­njunior.no
NYHETER FOR BARN // aftenposte­njunior.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway