Aftenposten

Bhatti kaller pågripelse­n politisk

- ANDREAS BAKKE FOSS LENE LI DRAGLAND

Politiet mener den radikale islamisten Arfan Bhatti kan knyttes til en rekke beslaglagt­e våpen med ammunisjon.

Islamisten Arfan Bhatti ble pågrepet av politiet kvelden før 17. mai. I går ble han fremstilt for fengsling i Oslo tingrett. Han møtte selv opp i retten.

Politiet begjaerte fire uker i varetekt med brevog besøksforb­ud for Bhatti, siktet for brudd på våpenlovgi­vningen. Bhatti begjaerte seg løslatt. Oslo tingrett ga politiet medhold i fengslinge­n og Bhatti anket på stedet.

Etter at fengslings­møtet var over sa forsvarer Bernt Heiberg at Bhatti mener pågripelse­n er politisk.

– Det er fordi han ikke har noen relasjon til den konkrete saken dette dreier seg om. Han er blitt pågrepet flere ganger kort tid før 17. mai. Hadde politiet ønsket å få han ut av Oslo i forbindels­e med dette, var det bare å be ham reise, sier forsvarere­n.

– Hva sier Bhatti selv om tidspunkte­t for pågripelse­n?

– Han anser dette som en politisk pågripelse i tråd med tidligere pågripelse­r av ham som har skjedd kort tid før 17. mai eller andre store tilstelnin­ger i Oslo.

Deler av fengslings­møtet ble behandlet bak lukkede dører.

Kobling til 17. mai absurd

Slik svarer politiadvo­kat Anne Cathrine Aga på at Bhatti kaller pågripelse­n politisk.

– Det får stå for hans regning. Det er en helt ordinaer straffesak. Den starter i morgen. Navnet til Bhatti kom nokså raskt inn i saken og etterforsk­ningen var slik at på tirsdag mente vi det forelå både skjellig grunn til mistanke og en bevisforsp­illelsesfa­re som gjorde at vi så oss nødt til å pågripe Bhatti.

 ??  ?? Arfan Bhatti under en demonstras­jon foran Stortinget i 2012.
Arfan Bhatti under en demonstras­jon foran Stortinget i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway