Aftenposten

Han digger Marit Bjørgen. Nå vil han bli som henne.

- METTE BUGGE

Kristoffer Brun er alene i båten for første gang på seks år. Og det i EM.

Han er naturlig nok svaert spent foran mesterskap­et i Tsjekkia, dit landslaget drar onsdag.

Mens makker Are Strandli taster på sin PC som finansjour­nalist i Hegnar.no, er Brun fornøyd med den pausen han hadde frem til jul.

Begge ble nemlig enige om å ta et opphold fra den vante treningen fra sommer til nyttår, etter OL-bronsen i dobbeltscu­ller i Rio.

– Det var tid for å gjøre noe annet, og jeg hadde en anelse om at han ikke kom tilbake til jul. Det er sunt å ta et avbrekk, for da får man ekstra motivasjon og lyst, sier Brun.

Har lyst på mer

Han befinner seg på Åpent Bakeri på Torshov, i en sjelden fristund. Etter mye trening, har landslagst­rener Johan Flodin gitt utøverne en dag der de kan gjøre hva de vil.

«Vil du ha noe mer?». På plakaten bak Brun, der det reklameres med kafeens godsaker, kan egentlig Brun svare at han fortsatt er sulten, etter så mange år i bransjen.

Bergensere­n, som ble verdensmes­ter med Strandli i lettvekt dobbeltscu­ller for fire år siden, tror fortsatt at det er mye å hente.

– Jeg tenker at det kan vaere fint å sitte alene i båten og bli enda sterkere. Når man er alene, har man ingen å skylde på. Da kan man utvikle sin egen roing og teknikk i større grad, uten å vaere avhengig av andre.

Kom ikke ned i vekt

Brun og Strandli, som har pushet hverandre siden 2007, skal bli et par igjen.

OL i Tokyo i 2020 er målet. Men inntil Strandli finner frem årene igjen, velger Brun å stille på konkurrans­earenaen enten alene, eller sammen med en annen.

Frem mot EM rakk ikke Brun å gå ned nok i vekt. I dobbeltscu­ller lettvekt må begge veie 70 kg, i singelscul­ler har han 2,5 kg mer å gå på.

– Hvis jeg ble sluppet løs og ikke var landslagsr­oer, ville jeg veid 80 pluss. Jeg legger alltid på meg på vinteren, flirer Brun.

Har et flott forbilde

– Hva drømmen til en 29-åring som har oppnådd veldig mye?

– Målet er å bli rosportens svar på Marit Bjørgen, sier han plutselig. Dette har Brun tenkt på lenge.

Han er så imponert over verdens mestvinnen­de langrennsl­øper.

– Marit Bjørgen er et forbilde. Hun er alltid på hugget, stabil, trygg, alltid så klar til å prestere, og hun leverer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway