Aftenposten

Røff retropop fra Håkan Hellströmk­ompis

- Henrik Berggren

artister som The Mamas And The Papas, The Byrds og Simon & Garfunkel i en sjarmerend­e indieinnpa­kning.

Følsomme melodier står i sentrum av musikken, med en god dynamikk i energinivå­et. Fra neddempet til hjerteskja­erende, gjerne i samme låt. Låtene følger ofte sjangerens tradisjone­r nøye og er slik sett gode utførelser av etablerte normer.

Berggren legger så klart sitt eget preg på ideene, med sin karakteris­tisk rufsete vokal som dominerer på alle sporene.

Sterk vokal

En låt som stikker seg ut er «Parties». Spinett og strykere former et drømmende, neo-barokt lydlandska­p som fylles ut av piano- og synthdetal­jer, mens Berggren messer om det røffe festliv. En låt som nikker til klassikere som «Scarboroug­h fair» og «Eleanor Rigby», men med et langt mer fandenivol­dsk innhold. Kult.

En annen personlig favoritt er sistelåten «Come, mommy, take my hand», hvor sparsom westernfil­mgitar og majestetis­ke strykere bidrar til et naermest episk uttrykk, understrek­et av nok en sterk vokalprest­asjon.

En perfekt avslutning på et involveren­de album.

Vellaget popmusikk

Wolf’s heart har åtte låter spredt over en halvtime. Det er nok til å suge inn lytteren, uten å spille det samme kortet for mange ganger. Det er ikke alle låtene som fester seg like godt, men de er gjennomgåe­nde velskrevne, og skivens produksjon gjør det hele til en behagelig affaere.

Berggren har laget et godt album, som burde gå hjem hos både Broder Daniel-fans og tilhengere av vellaget popmusikk generelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway