Aftenposten

Fjorårsrus­sen holdt folk våkne natt til 18. mai

- HILDE BJØRHOVDE

Politiet fikk ekstra mange klager på støy fra russebusse­r natt til i går.

Og dette var ikke siste krampetrek­ninger fra årets russekull, men fra forgjenger­ne, 2016-russen i lånte busser og iført russedress­ene fra i fjor.

– De var ute, hadde «ligget til lading i ett år», sier operasjons­leder Christian Krohn Engeseth og forteller at mange frustrerte Oslo-borgere fikk nattesøvne­n ødelagt av «gammelruss» på fest i sine gamle busser.

Klausul om å låne bussen

– Det er visst en klausul om at de som var russ i fjor, får låne sin gamle russebuss. Så de som holdt folk våkne med støy fra russebusse­r i natt, var for det meste fra 2016-kullet, selv om det ikke var alle, sier Engeseth.

Han forteller om mange klager fra folk som ikke fikk sove. Mange ble holdt våkne av høy musikk, og politiet hadde hele 13 oppdrag med russen.

Voldsepiso­der og knuffing

– Politiet må prioritere hardt, så vi fikk dessverre ikke håndtert alt russebråk, som stort sett dreide seg om støy. Det har vaert litt amper stemning enkelte steder, men ingen alvorlige hendelser med russen i natt, sier han.

Oslopoliti­et hadde en hektisk natt med mange ordensoppd­rag natt ti 18. mai. Mange fortsatte 17. mai-festen langt uti de små timer.

– Det har vaert litt slåssing og knuffing i byen, noen voldshende­lser, men ikke noe alvorlig, avslutter politiets operasjons­leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway