Aftenposten

Er det virkelig ingen som bryr seg lenger?

-

Det overrasker meg ikke at Frp tenker som de gjør. Det jeg derimot er sjokkert over, er at det er så stille rundt vedtakene.

Nylig holdt Frp sitt landsmøte. Der vedtok de hva de skal gjøre dersom de får makten igjen etter valget. Min største frykt før landsmøtet, var at Frp skulle gå i en mer populistis­k retning. Da landsmøtet var over, var frykten blitt en realitet. Landsmøtet fremmet verdier og holdninger som vil bety slutten på det Norge jeg kjenner og elsker.

Det virker som om nesten ingen utenfor Frp hevet øyenbrynen­e over vedtakene som ble stemt frem. For 10 år siden ville dette vaert heftig debattert i ukevis, og kritikken ville haglet.

Hvorfor har ingen på venstresid­en reagert? Hvorfor tør ikke Høyre å protestere? Er det virkelig ingen som bryr seg lenger?

«Send dem tilbake»

Vi er et multikultu­relt land, uansett om Frp og Sylvi Listhaug liker det eller ikke. Landsmøtet startet med kø for å bli tatt bilde av sammen med innvandrin­gs- og integrerin­gsminister Sylvi Listhaug foran en stor plakat med teksten «Nei til burka og niqab!».

Under landsmøtet vedtok partiet blant annet å forby rituell omskjaerin­g av guttebarn og å innføre obligatori­sk gudstjenes­te i norske skoler. Det mest hårreisend­e vedtaket var å begynne å «snu» redningsbå­tene i Middelhave­t, altså å sende dem tilbake dit de kom fra. Budskapet har aldri vaert tydeligere. Signalene Frp sender ut, vil garantert føre til at mange minoritete­r føler seg uønsket og utstøtt. I dag har vi en integrerin­gsminister fra et parti som aktivt motarbeide­r integrerin­g.

Provoseren­de og umoralsk

Som AUF-er synes jeg det er ganske skuffende at Arbeiderpa­rtiet er imot å innføre dobbelt statsborge­rskap. Derimot var nyheten om at Frp vil sikre flertall for dette på Stortinget, antageligv­is første og siste gang jeg takker Frp for noe som helst. Fem minutter senere ombestemte jeg meg. Mange mener nemlig at Frp vil innføre dobbelt statsborge­rskap fordi det vil gjøre det lettere å frata innvandrer­e deres norske pass i fremtiden! Dette er direkte ondt, provoseren­de og umoralsk mot oss med bakgrunn fra flere land!

At Frp tenker i slike baner, overrasket i hvert fall ikke meg. Det jeg derimot er sjokkert over, er at det er så stille rundt vedtakene. Hvor er mediene og protestene? Er vi blitt så kalde og likegyldig­e etter fire år med Høyre og Frp i regjering at vi ikke reagerer på at de vil gjøre livet vanskelig for mange utsatte grupper? Frp-slagordet «En enklere hverdag for folk flest» betyr fort noe annet for dem som ikke er «folk flest».

Er det virkelig ingen som bryr seg lenger? Jeg kjenner knapt igjen landet mitt! Norge, mitt Norge, hvor er du?

 ?? FOTO: ROLF ØHMAN ?? Vi er et multikultu­relt land, uansett om Frp og Sylvi Listhaug liker det eller ikke, skriver Simon Frigessi di Rattalma (17). Bilde fra Frps landsmøte.
FOTO: ROLF ØHMAN Vi er et multikultu­relt land, uansett om Frp og Sylvi Listhaug liker det eller ikke, skriver Simon Frigessi di Rattalma (17). Bilde fra Frps landsmøte.
 ??  ?? Simon Frigessi di Rattalma (17), AUF
Simon Frigessi di Rattalma (17), AUF

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway