Aftenposten

Aage Bjørge Martinsen

- Elisabet Yrwing Guthus, prost i Østre Borgesysse­l prosti

I dyp sorg og samtidig med en stor takknemlig­het over alt han har betydd for så mange, tok en fullsatt Rakkestad kirke avskjed med Aage Martinsen fredag 12. mai. Tidlig om morgenen torsdag 4. mai ble han akutt syk og døde hjemme i Kapellangå­rden i Rakkestad. Hjelpsomme, vennlige, omsorgsful­le Aage, med den store favnen og det gode smilet, sørges over og savnes av mange.

Han var født i Asker i 1943. Kallet til tjeneste i Guds rike førte ham til Misjonshøg­skolen og Menighetsf­akultetet. Han ble ordinert til prestetjen­este i 1969, var feltprest på Gardermoen flystasjon i 1970, etterfulgt av språkstudi­er i Frankrike og tjeneste for Det Norske Misjonssel­skap, NMS, i Kamerun fra 1971 til 1975. Etter noen år i tjeneste for NMS som bysekretae­r/hjemmesekr­etaer i Oslo kom han til Rakkestad som residerend­e kapellan i 1981.

I Rakkestad, Degernes og Os ble han Aage-prest for så mange – noe som ble understrek­et ytterliger­e da han og familien ble boende i bygda også etter 1994, da Aage gikk inn i prestetjen­este ved Sykehuset Østfold. Han var i tjeneste som sykehuspre­st til 2007, da han ble prostipres­t i Østre Borgesysse­l prosti – en tjeneste han hadde til dagen han fylte 70 år. Etter dette var han vikarprest på sykehuset og i våre menigheter i prostiet helt til sin aller siste dag. Gjennom sin dedikerte, mangfoldig­e og alltid tilstedeva­erende tjeneste satte Aage gode spor av velsignels­e i utallige menneskers liv – på misjonsmar­ken og her hjemme. Misjonen hadde helt til siste dag en stor plass i Aages hjerte – den siste tiden saerlig gjennom stort engasjemen­t for Stenbekk Misjonssen­ter i Tune og NMS Gjenbruk på Mysen.

Aage hadde et stort og raust hjerte som rommet mange, venner og familie. Våre tanker i denne tunge tiden går til hans kjaere hustru Liv, barna Bjarte, Gaute, Ranveig og Endre, fire svigerbarn og åtte barnebarn.

I aerbødig takknemlig­het over å ha fått kjenne ham, lyser vi fred over Aage Martinsens lyse og gode minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway