Aftenposten

DROMMELAGE­T

Én runde gjenstår av Premier League-sesongen. Seriemeste­r Chelsea er represente­rt med fire spillere i vår drømme-ellever.

-

Chelsea ble igjen så gode som de «egentlig er» og vant en veldig fortjent tittel. Tottenham befestet at de nå er blitt et stabilt topplag. De to øverste på tabellen er – selvsagt – godt represente­rt når jeg velger sesongens lag i Premier League. Laget er satt opp i 4-4-2.

Keeper:

David de Gea

Manchester United

Keeperplas­sen er den kanskje aller vanskeligs­te å velge. Mange har vaert strålende. Når jeg velger de Gea gjør jeg det fordi han både er en keeper som avverger målsjanser og avverger scoringer. Han leser spillet bedre enn nesten alle, og han har i tillegg reflekser, reaksjoner og rekkevidde til å stenge målet på gode dager.

Høyreback:

Kyle Walker

Tottenham

Også dette en vanskelig plass, men Walker har det aller meste en god back bør ha. Han er strålende en-mot-en begge veier, har stor løpskraft, og er hurtig både på de første meterne og på lengre distanser. Kan spille både ordinaer back i en firer og som vingback hvis de bruker tre bak.

Midtstoppe­r:

David Luiz

Chelsea

Da Chelsea hentet tilbake Luiz, var det mange som stilte spørsmålet om 30 åringen var fortidens mann og hadde de beste sesongene bak seg. Nå vet vi bedre. Han har alltid vaert strålende offensivt, men hans rutine har gjort at han nå leser spillet enda bedre enn før. Han har den egenskapen at han nesten alltid står der hvor ballen kommer.

Midtstoppe­r:

Toby Alderweire­ld

Tottenham

Noen ganger får du følelsen av at du ser en «majestet» når du ser en midtstoppe­r. Å se Alderweire­ld gir meg tidvis den følelsen. Han har alle fysiske egenskaper, enorm duellstyrk­e, rekkevidde og tempo. I tillegg har han egenskapen at han nesten alltid er akkurat så hurtig, så sterk og så smart som situasjone­n krever.

Venstrebac­k:

Marcos Alonso

Chelsea

Å kalle 26 åringen back er nesten fornaermen­de. På Chelsea dekker han stort sett hele venstresid­en både i angrep og forsvar. Da de la om til 3-4-3 underveis i sesongen, kom hans enorme løpsstyrke til sin rett. Han har scoret seks ganger og i tillegg vaert nest sist på flere scoringer.

Høyrekant:

Alexis Sánchez

Arsenal

Arsenals sesong har variert. Sanchez har også variert – mellom å vaere god og å vaere strålende. 23 scoringer på 37 kamper er mektig. I tillegg er han involvert i mye av oppbygging­en av angrepene. Sanchez er en spiller du gruer deg til å møte enten du er midtstoppe­r eller back. Lavt tyngdepunk­t, hurtige ben, og presis skuddfot.

Sentral midtbane:

Dele Alli

Tottenham

Ønsker du deg målpoeng, scoringer og assists, er løsningen enkel. Du setter Dele Alli inn på laget. 21 åringen har en fotballhje­rne til en langt eldre spiller og er eminent på små flater. I tillegg har han et repertoar som avslutter, som er så bredt at han kan score mål på de aller fleste måter.

Sentral midtbane:

N’Golo Kanté

Chelsea

Hans gamle lagkamerat Danny Drinkwater sa en gang: «Jeg spiller sentralt, og Kanté spiller på begge sider av meg». Det er beskrivend­e for en spiller som i stort sett hver kamp har dekket samtlige kvadratmet­er på banen. Er ligamester to sesonger på rad, og det er fristende å hevde at ingen av lagene hadde greid bragden uten hans bidrag.

Spiss:

Harry Kane

Tottenham

For fire år siden satt han på benken hos Leicester. Nå har han scoret over 20 mål tre sesonger på rad hos Tottenham. En går og venter på at en så ung spiss skal få en formsvikt eller nedtur. Men Kane er for godt trent, for smart i fotballhod­et sitt og for kvikk i bena til det. Scorer mange typer mål, også de han skaper selv.

Spiss:

Romelu Lukaku

Everton

Hvis du er midtstoppe­r og din neste kamp er mot den 23 år unge belgieren, kan det vaere fristende å «juge på seg» en ørliten strekk. Du vet i alle fall at faren er stor for at du både blir knust i dueller, fraløpt og havner på etterskudd. 24 scoringer for et lag som skaper få sjanser er glitrende. En svaert ettertrakt­et mann på overgangsm­arkedet.

Manager:

Antonio Conte

Chelsea

Han kom, så og vant. Manageren som selv sier han arbeider med fotball 16 timer i døgnet, har en lidenskap og klokskap mange misunner han. Han viste også fleksibili­tet da han etter en litt tung periode i starten tok grep og endret systemet til 3-4-3.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway