Aftenposten

Gro Hammerseng-Edin

-

10 april 1980

Gift med Anja, har sønnen Mio, fem år

Gjøvik HK, Raufoss IL, Vardal IF, Gjøvik og Vardal Håndballkl­ubb, Ikast-Bording, som ble FC Midtjyllan­d Håndbold, Larvik.

167, 631 mål. Landslagsk­aptein i mange år.

OL-gull, tre EM-gull, to VM-sølv, tilsammen syv internasjo­nale medaljer. Seier i Champions League med Larvik.

Kåret til Årets beste håndballsp­iller i 2007, Årets lagspiller og Årets forbilde på idrettsgal­laen i samme år. Fikk Casparis pris i 2008.

hente sønnen Mio for sent i barnehagen, kanskje ikke komme med hjemmebakt kake, eller vaere med på avslutning. Det spesielle er at begge mammaene har hatt samme jobb, og dermed vaert nødt til å vaere borte samtidig.

– Det er kanskje noe av grunnen til at jeg sluttet på landslaget. Jeg så at jeg ikke fikk til alt og måtte velge.

Den siste uken har gitt ekstra tid til å tenke:

– Dagene har vaert rare. På vei til siste bortekamp i Kristiansa­nd, tenkte jeg: Nå er jeg på den siste bussturen. Jeg har vaert på den siste treningen i arenaen. Det har vaert milepaeler hele tiden, og masse følelser fordi jeg ikke skal gjøre dette mer. Jeg vet at jeg vil savne mye, men gleder meg samtidig til en ny tilvaerels­e, en ny epoke i livet.

Gleder seg til mye nytt

Hodet kunne ha fortsatt noen år til, men kroppen har godt av et litt roligere liv.

– Det er en sånn luksusføle­lse å kjenne den lidenskape­n i jobben sin. Derfor er jeg utrolig takknemlig over tilvaerels­en som håndballsp­iller. Men jeg har også funnet ut at jeg er en lidenskape­lig person, som blir engasjert i veldig mye. Jeg er omgitt av mange folk som jobber med helt andre ting og jeg lar meg engasjere.

– På hvilke områder?

– Det kan vaere å snakke med forfattere, politikere, folk som jobber med bokideer, foredrag, mental trening og psykisk helse. Mye av det jeg selv kan tenke meg.

Gro blir ikke arbeidsled­ig.

Hun vil bli savnet på banen, etter det hun tror kan bli en følelsesla­det avskjed med noen tårer i kveld.

Faren vil vaere til stede for å se Gro komme i mål, hun som startet med håndball som tiåring, og spilte i eliteserie­n fra hun var 18 år.

Og kanskje kan hun bli den første kvinnen som vinner Mesternes Mester, i den niende sesongen.

– Det er rene galskapen å vaere med der, ler hun.

Men Gro Hammerseng-Edin klarte ikke å si nei til den utfordring­en heller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway