Aftenposten

Musikkorps­et ved Uranienbor­g skole

- Arne Bruusgaard Briskeby Vel

Hilde Bjørhovde har i Aftenposte­n, Oslo By 16. mai, skrevet en artikkel der hun blant annet gjengir uttalelser fra rektor ved Uranienbor­g skole, Randi E. Tallaksen.

Rektor er på fullstendi­g gale veier når hun hevder at skolen (les hun) har strukket seg langt for å ivareta korpsets behov i ombyggings­fasen. Hun nevner at korpset har fått tilbud om lokaler på andre skoler (og vi vet blant annet på Vahl skole) og på Uranienbor­g Menighetsh­us. Tenk det da, fru Tallaksen ... Å tilby korpset lokaler på den andre siden av byen er ikke et alternativ. De eldste kan sikkert øve på Uranienbor­g Menighetsh­us. Det er imidlertid en rekke små korpsmedle­mmer som ikke er så flyttbare. Et korps er ikke en gjenstand som kan flyttes som en bok eller en avis. Det er en integrert del av skolen.

Det forstår ikke rektor. Hun er i ferd med å bli mektig upopulaer for mange uranienbor­gere som forstår at hun ikke forstår. Korpset er en viktig kroppsdel av skolen som vi krever får en plass i kjellerrom­met eller i administra­sjons bygget. Det er rektors ansvar å sørge for at korpset ikke bryter sammen. Forstår hun ikke det?

Dersom Uranienbor­g skoles musikkorps bryter sammen, har rektor bare en ting å gjøre: Sende inn sin avskjedssø­knad. Korpset er virkelig så viktig for Uranienbor­g skole.

Vi har ikke andre kulturtilb­ud og derfor står vi hundre prosent bak foreldrene i denne saken.

Skaff korpset plass på skolen – også under ombyggings­perioden.

Det klarer rektor Tallaksen hvis hun vil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway