Aftenposten

Elden: – Eirik Jensen må frifinnes

- PER ANNAR HOLM JAN GUNNAR FURULY FRODE SAETRAN

Dommer Kim Heger antydet at dommen etter den 68 dager lange maratonret­tssaken først vil komme i slutten av september – og muligens enda senere.

Det eneste forsvarern­e til Eirik Jensen og Gjermund Cappelen var enige om under dagens avsluttend­e prosedyre i Oslo tingrett er at saken er en «eventyrlig historie».

Full frifinnels­e er den eneste løsningen for politimann­ens forsvarere. De gjorde sitt beste for å knuse Gjermund Cappelens troverdigh­et.

– Avstanden mellom aktorat og forsvar er her stor. Aktor sier han skal sitte 21 år i fengsel, like lenge som Anders Behring Breivik. Mens vi sier at han skal frifinnes, fordi det tiltalen påstår, ikke er bevist. Det er en stor forskjell, og det er opp til retten å lande denne saken ved å si at eventyret nå er ute. Bevisene holder ikke i en norsk rett, konstatert­e Elden.

Minnet om lystløgner­spørsmål

Elden viste til at han startet sin utspørring av Gjermund Cappelen i en tidlig fase av rettssaken med å spørre: «Du, Gjermund, er du en lystløgner?».

– Påtalemynd­igheten la til grunn i sitt innledning­sforedrag at de ikke tror Gjermund Cappelen er en lystløgner. Jeg lurte på om det ville komme noen bevisførse­l på det. Men det gjorde det aldri. Det var kun ett vitne som ble spurt om Cappelen var en lystløgner, sier Elden.

– Og da anser påtalemynd­igheten dette for bevisført, la han syrlig til.

Tilbakevis­te klokkebevi­s

Elden kom inn på tre kostbare klokker som Spesialenh­eten mener Cappelen skal ha gitt til Jensen i gave. Han tilbakevis­te at to av dem i det hele tatt kan henges på saken som gaver til hans klient.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway