Aftenposten

– Jeg er overlykkel­ig

-

OL-vinner Vebjørn Rodal i kanalens sending.

Warholms gull var Norges femte medalje i mesterskap­et etter at Sven Martin Skagestad gikk til topps i diskos tidligere på dagen.

I finaleheat­et var Warholm helt suveren. I mål var han 77 hundredele­r foran Dany Brand på andreplass.

Tiden til Warholm er for øvrig mesterskap­srekord og like bak den norske rekorden på 48,25.

– Jeg klarte å komme først til mållinjen akkurat som jeg håpet på, og mesterskap­srekord er bare kronen på verket. Jeg er overlykkel­ig og vil takke alle som har støttet meg, sa Warholm til Norges Friidretts­forbund like etter løpet.

– Konkurrans­ehode

Warholm vant selv om han allerede hadde fem løp i beina på få dager. Lørdag tok han sølvet på 400 meter flatt.

– Hadde det vaert en annen enn Karsten som skulle løpt seks løp på få dager, ville jeg vaert bekymret. Han er imidlertid veldig godt trent og har et stort konkurrans­ehode. Dette viser bare råskapen og den offensive holdningen til Karsten og trener Leif Ove (Alnes), sa toppidrett­ssjef Håvard Tjørholm i Norges Friidretts­forbund til NTB lørdag kveld.

21 år gamle Warholm har den siste tiden stått fram som norsk friidretts nye storstjern­e. I juni knuste han sin egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87 under et stevne i Florø.

Deretter senket han sin egen rekord på spesialdis­tansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25. Bare tre dager senere kunne han i Stockholm juble for sin annen strake Diamond Leagueseie­r.

Senior-VM går i London i perioden 5. til 13. august. Der vil Warholm vaere blant Norges aller største medaljehåp.

I diskos vant Skagestad med et kast på 61 meter. Bergensere­n fikk til finalens lengste kast på sitt nest siste forsøk (femte omgang).

Skagestad slo rumenske Alin Firfirica med 83 centimeter. Bronsen gikk til Clemens Prüfer fra Tyskland. (NTB)

?? FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX ?? Karsten Warholm tok nok en triumf på friidretts­banen. Her fra tidligere i sesongen.