Aftenposten

– Gullkampen er avgjort

Kjetil Rekdal er sikker på at Rosenborg beholder serieledel­sen helt til november.

- ROAR LYNGØY

Ekspertene deler ut seriegulle­t allerede – mener Sarpsborg og Molde er best av de nest beste.

17 serierunde­r er spilt, og Rosenborg (35 poeng) fikk i helgen en luke på fem poeng ned til Sarpsborg (30). Deretter følger Molde (28) og Brann (27). Både Haugesund og Vålerenga kan komme opp i 28 poeng med seirer i sine hengekampe­r.

– Jeg er redd for at gullkampen er avgjort. Rosenborg skal vaere bedre enn de andre. De hadde en downperiod­e tidligere i sesongen, men de ser ut til å ha avgjort det nå, sier Kjetil Rekdal.

Den tidligere Vålerenga-treneren er nå fotballeks­pert på Eurosport. Han ser ingen som er i stand til å utfordre RBK.

– Jeg tror heller at det blir en kamp om medaljene bak Rosenborg. Sarpsborg er naermest pr. i dag, men de kan fort miste spillere i sommer, sier Rekdal.

Tror på Vålerenga-løft

– Molde er for ustabile. De måtte ha vunnet søndagens kamp (mot Strømsgods­et, 0-0) for å henge med Rosenborg. Brann på sin side har sluttet å score mål og å vinne kamper, men det kan selvsagt snu dersom de finner tilbake til formen fra tidligere i sesongen, sier Rekdal.

Han tror at gamleklubb­en Vålerenga fort kan bli en medaljekan­didat.

– Vålerenga har begynt å våkne. Laget har hevet seg kraftig og kan få en fin høstsesong, tror Rekdal.

Mathisen tror på Molde-sølv

Ekspertkol­lega Jesper Mathisen i TV 2 er heller ikke overrasket av at RBK nå ser ut til å dra ifra de andre.

– Det har vel vaert opplest og vedtatt lenge at Rosenborg kom til å vinne gullet. Vi har ventet på at det skulle løsne, og i de siste kampene har de vist at ting er på gang igjen, sier Mathisen.

– Hva tenker du om medaljekam­pen bak RBK?

– Av lagene bak er det de som ligger der nå – Sarpsborg og Molde – som har det høyeste toppnivået. Hvis Molde får beholde Björn Bergmann Sigurdarso­n i sommer, skal de bli vanskelige å slå, sier Mathisen.

Hva så med Brann? Etter 13 serierunde­r toppet Brann serien på bedre målforskje­ll enn Rosenborg (begge 25 poeng). Nå er Brann plutselig åtte poeng bak RBK.

– Brann spiller i europacup, det gjør hverken Molde eller Sarpsborg. Hvordan tåler Brann-stallen dette og den rulleringe­n som kreves? Europacup er ingen fordel for Brann hvis vi tenker opp mot medaljekam­p i Eliteserie­n, sier Mathisen.

Ikke ferdig. Oppgjøret mellom Kristiansu­nd og Vålerenga var ikke ferdigspil­t da denne utgaven av Aftenposte­n gikk i trykken.

 ?? FOTO: CHRISTIAN BLOM, NTB SCANPIX ?? Rosenborg styrer mot et nytt seriegull, tror Kjetil Rekdal.
FOTO: CHRISTIAN BLOM, NTB SCANPIX Rosenborg styrer mot et nytt seriegull, tror Kjetil Rekdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway