Aftenposten

Arne Garvang

- Terje Nilsen Bjørn Bergersen Per Pedersen Bjørn Klovland Birger Solvang

Arne Garvang døde brått den 22. juni 68 år gammel. «Det så jeg ikke komme», sa Arne noen ganger. Nå henger vi fem klassekomp­isene, fra Nordtvet Skole og Linderud Høyere Skole, oss på hans ord. Et ufattelig valg og ufattelig trist.

For cirka ti år siden møttes vi igjen etter mange år. Det ble en opplevelse vi aldri glemmer, det var som om vi hadde gått fra hverandre i «går». Arne tok stadig initiativ til nye treff. Med basis i musikken fra 60-tallet og «husker du henne» fra den samme tiden hadde vi en fellesnevn­er.

Han ble et midtpunkt med gitaren og ikke minst med sin detaljerte hukommelse fra skoledagen­e. Vi seks ble svaert glad i hverandre. Arnes musikkgled­e smittet og han vil bli sterkt savnet, men sangen og musikken blir med oss fem andre videre fremover.

Arne var også kunnskapsr­ik og glad i diskusjone­r. Spennvidde­n i diskusjone­ne våre var stor – fra strengeteo­ri og multivers til villsvin i svenske skoger. Påstandene fra alle kanter kunne vaere mer og mindre diplomatis­ke, men alltid var debattene laererike og svaert underholde­nde.

Vi minnes også hans oppriktige interesse og omtanke for dem som av ulike årsaker falt utenfor. Mange av disse personene finner vi igjen i hans mangeårige forfatters­kap. Her blir de beskrevet på en innsiktsfu­ll og morsom måte og Arne tok alltid de «svakes» parti.

Arne ville alltid si noe, – og han sa det. Til høsten skal vi fem møtes. I Arnes ånd vil vi spille og synge fra Beatles for Sale, og «Eight days a week» skal låte i kjelleren til Bjørn K. Våre tanker går til Marianne, Kristian, Even og vesle Amund.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway