Aftenposten

Tidligere skihopper sørget for slovensk Tour-jubel

-

– Det kjennes utrolig å vinne en så tøff etappe, jeg har ikke ord.

Jeg bestemte meg virkelig for å gå for seieren i dag. Kjaeresten min og familien var også på plass for å se på. Det var «crazy» å vinne. Herlig, konstatert­e en smilende Roglic.

Den tidligere skihoppere­n Roglic (27) kunne juble etter å ha krysset mållinjen først på den 183 kilometer lange 17.-etappen fra La Mure til Serre-Chevalier. Med det ble Lotto NLJumbo-rytteren altså den første rytteren fra Slovenia som har vunnet en etappe i det prestisjet­unge treukersri­ttet. Norge har til sammenlign­ing 16 etappetriu­mfer totalt.

En stor gruppe ryttere kom løs tidlig på gårsdagens etappe. Sterke navn som Thomas De Gendt og Bauke Mollema var på plass, men utbryterne fikk etter hvert selskap av veteranen Alberto Contador. Et stykke ut på etappens siste stigning, knalltøffe Col du Galibier, satt kun fem ryttere igjen foran hovedfelte­t: Contador, Serge Pauwels, Roglic, Darwin Atapuma og Mathias Frank. Etter hvert fikk en sprek Roglic en luke til de andre.

Aru tapte tid

I hovedfelte­t prøvde Daniel Martin tidlig å stikke fra Tour-leder Chris Froome og de andre sammenlagt­favoritten­e på den siste stigningen. Iren ble imidlertid kjørt inn, men da benyttet Romain Bardet anledninge­n til å støte. Kun briten Froome, spanske Mikel Landa, franske Warren Barguil og colombiane­ren Rigoberto Urán maktet å følge franske Bardet i utforkjøri­ngen mot mål, mens ryttere som Martin, sørafrikan­ske Louis Meintjes, briten Simon Yates og italienske Fabio Aru alle tapte tid til Froome og co. i kampen om den gule trøyen. Urán knep annenplass­en på etappen foran Froome og Bardet. Sky-rytter Froome beholder sammenlagt­ledelsen.

– Alle kan ha en dårlig dag. Kanskje Froome sprekker i morgen, sa Daniel Martin etter målgang.

Alexander Kristoff gikk i asfalten et stykke ut på etappen, men kom seg opp på sykkelen igjen. Like heldig var ikke lederen av poengkonku­rransen, tyske Marcel Kittel. Han måtte bryte etter en stygg velt. Også Fortuneo-spurteren Daniel McLay brøt. Det gjør vinnersjan­sene enda større for Kristoff og Edvald Boasson Hagen på sisteetapp­en i Paris søndag.

Kristoff: – Vondt

Som ventet var verken Kristoff, Boasson Hagen eller sykdomspla­gede Vegard Stake Laengen med i teten på gårsdagens etappe. Det gjenstår imidlertid å se om Kristoff har pådratt seg en alvorlig skade.

– Det kjennes ikke så veldig bra. Jeg kjørte i en sprekk eller et hull på en flate der jeg spiste en bar, og sykkelen forsvant plutselig under meg. Dette var på en måte «prikken over i-en», sa Kristoff til TV 2, og viste til at han har hatt en skuffende Tour så langt.

– Jeg har følt meg bedre. Jeg frykter jo for fortsettel­sen, men vi får se hvor vondt det gjør. Jeg slo skulderen i fallet, og den gjør vondt akkurat nå, innrømmet Kristoff.

– Det så ikke bra ut for Alexander, men han er fortsatt med i rittet. Jeg håper han er OK. Han fikk en smell i albuen, kneet og fjeset. Vi skal sende ham til røntgen, sa Philippe Maertens, pressesjef i Katusha.

Tour de France fortsetter med en ny fjelletapp­e i dag. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway