Aftenposten

Toppscorer­ens uvante posisjon

- KIM BØYUM

Med sine 154 scoringer er Elise Thorsnes (28) historiens mestscoren­de i Toppserien i Norge. Helt siden hun kom fra Kaupanger til Arna-Bjørnar i 2006, har Thorsnes jevnt hamret inn mål på det øverste nivået. Også internasjo­nalt har hun etter hvert rikelig erfaring: EM i Nederland er det sjette mesterskap­et for kraftspiss­en – unnskyld, venstrebac­ken.

Med verdensstj­ernene Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen lengst fremme er det nemlig svaert trangt om plassen i det norske angrepet. Derfor er det i forsvar landslagss­jef Martin Sjögren bruker 28-åringen fra Leikanger.

– Det er en utfordring, det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg har spilt seks måneder (på landslaget) i den posisjonen, og det er jo ikke all verdens erfaring. Jeg blir utfordret på en del ting som jeg ikke blir lenger fremme, sier Thorsnes.

Ukomfortab­el

Hun sier rett ut at det hender hun føler seg usikker.

– Ja, helt klart. Du er ofte sistemann der bak, og det er ikke de samme situasjone­ne som oppstår som fremover på banen. Det er en helt ny rolle.

– Hva er mest uvant?

– Det defensive og posisjoner­ingen. Jeg får en del baller på innsiden av meg, slik at jeg må spurte hjem igjen, sier Avaldsnes-spilleren.

Forblir back

Det var tidligere landslagst­rener Even Pellerud som først eksperimen­terte med å bruke Thorsnes som back i 2015. Siden Sjögren tok over i starten av året er det forsvarssp­iller hun har vaert. Og svensken er ikke interesser­t i å flytte på henne, selv om Frankrike (i generalprø­ven for en uke siden) og Nederland (i EM-åpningen) både angrep og produserte mye på Thorsnes’ side.

– Jeg vil helst spille spiss, men kampen om plassene er tøffere der, så vi må gjøre det beste for laget. Jeg vil heller spille enn å sitte benken, og føler at jeg har kvaliteter som gjør at jeg kan bidra på backplass også, sier Thorsnes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway