Aftenposten

Skyting var trolig oppgjør mellom to familier

- ERLEND TRO KLETTE HANS O. TORGERSEN NTB

I går rykket politiet ut etter meldinger om at det var blitt avfyrt skudd på Bjørndal sørøst i Oslo.

Trolig var årsaken til skytingen en langvarig konflikt mellom to rivalisere­nde familier. Tre personer ble pågrepet og siktet i saken.

Ingen ble skadet i skytingen, opplyste Oslo politidist­rikt på Twitter. Sannsynlig­vis er det skutt med en startpisto­l, ifølge operasjons­leder Per Ivar Iversen. Det skal ha blitt skutt fra en leilighet, muligens mot en bil.

– Det er helt klart en historikk her. To gruppering­er har barket sammen, sier innsatsled­er ved Oslo politidist­rikt, Christian Bortne til Aftenposte­n.

Ett skudd

– Vi har snakket med flere vitner som forteller at de har hørt ett skudd, forteller Bortne.

Skytingen skjedde i et boligområd­e på Bjørndal i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo, men har trolig ikke vaert til fare for utenforstå­ende eller forbipasse­rende, da det antatte våpenet som ble brukt var en startpisto­l. En startpisto­l lager et høyt smell, men skyter ikke ut noe prosjektil.

Siktet for trusler

– Basert på vitnebeskr­ivelser, videooppta­k og avhør på stedet, er det besluttet å pågripe tre personer. De er foreløpig siktet for trusler, sier Bortne til NTB.

Han bekrefter overfor NTB at de to gruppering­ene er kjent for politiet fra før etter en lang rekke hendelser knyttet til konflikten dem imellom.

Bortne er så langt ikke sikker på familienav­nene, men mener hendelsene kan knyttes til rivalisere­nde familier som også tidligere har vaert i voldelige konflikter med hverandre.

Det siste halvåret har det vaert flere trefninger mellom de to familiene.

Leter etter våpenet

– Jeg skjønner godt at de andre beboerne i boligstrøk­et synes det er skremmende når noe slikt skjer rett utenfor vinduene deres. Vi har det siste halvåret fått flere bekymrings­meldinger, blant annet om hvordan trefningen­e skader oppvekstmi­ljøet til barn, sier Bortne.

Politiet lette etter pistolen med hunder utendørs og ransaker den aktuelle leilighete­n, men hadde tidlig i går kveld ikke gjort funn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway