Aftenposten

Norge U21 fratatt tre poeng

-

U21-lagets EM-sjanser blir kraftig svekket.

UEFA har som ventet fratatt U21-landslaget tre poeng etter bruken av Kristoffer Ajer mot Kosovo, får NTB bekreftet.

Norges U21-lag slo Kosovo 5-0 i EM-kvalifiser­ingen i juni, men benyttet en suspendert Ajer. Han skulle stått over kampen etter å ha fått rødt kort for Norges G19-lag mot Spania i mars.

Tabben fører til at Norge fratas seieren mot Kosovo. Tre poeng blir strøket og Norge står med null poeng. Kampen blir satt til 0-3 i stedet.

– Det er en endelig bekreftels­e på noe vi var ganske sikre på at vi skulle bli møtt med. Vi er ikke overrasket over denne beslutning­en. Den største skuffelsen tok vi da vi oppdaget hva som hadde skjedd, sier Alf Hansen, direktør i sportsavde­lingen i Norges Fotballfor­bund, til NTB.

Ajer scoret 2-0-målet i storseiere­n mot Kosovo. Norges Fotballfor­bund har forklart Ajer-missen med «åpenbar systemsvik­t».

Fotballfor­bundet anker neppe beslutning­en.

– Vi skal se på den skriftlige redegjørel­sen som kommer etter hvert. Da får vi ta stilling til det. Dersom det viser seg at vi har noe å gå på, kommer vi ganske til å anke, men den sannsynlig­heten er veldig liten, bekrefter Hansen.

NFF kunne vaert taktiske rundt bruken av Ajer ved å innlemme ham i A-landslaget­s VM-kvalifiser­ingstropp mot Tsjekkia.

– Hadde han vaert i troppen mot Tsjekkia, og vi hadde vaert bevisste på dette, kunne han ha sonet i den kampen. Det er helt riktig, sier Hansen.

Nye rutiner

Generalsek­retaer Pål Bjerketved­t har lovet nye rutiner og at en slik uheldig sak ikke igjen vil dukke opp.

– Vi har hatt en god runde internt hos oss, sier Hansen.

– Hvordan har det vaert å stå i en slik sak? – Det er ikke noe hyggelig å stå i en slik sak. Det er ikke dette som er det mest motiverend­e med å jobbe i fotballen. Vi skulle gjerne vaert foruten denne saken, sier Hansen til NTB.

Spilleren selv hadde spurt NFF om han faktisk var spillebere­ttiget. Det fikk han «ja» til svar på. Heretter skal flere personer i Fotballfor­bundet sjekke spillernes tilgjengel­ighet og eventuelle suspensjon­er. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Her er tabben som aldriskull­e skjedd. Kristoffer Ajer spilte kampen mot Kosovo. Trener Leif Gunnar Smerud kunne ikke annet enn å fortvile da dommen kom.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Her er tabben som aldriskull­e skjedd. Kristoffer Ajer spilte kampen mot Kosovo. Trener Leif Gunnar Smerud kunne ikke annet enn å fortvile da dommen kom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway