Aftenposten

Christine Moe Grav

- På vegne av kolleger i IMDI Marit Elin Eide, avdelingsd­irektør

Integrerin­gs- og mangfoldsd­irektorate­t har mistet en kjaer kollega og venn da Christine Moe Grav så brått og uforståeli­g døde etter kort tids sykeleie, bare 53 år gammel. Christine startet i IMDi i 2010 og var en sentral medarbeide­r i IMDis arbeid mot tvangsekte­skap og ekstrem kontroll. Dette var et felt Christine var sterkt engasjert i, og her fikk hun brukt mange av sine gode egenskaper.

Christine hadde stor arbeidskap­asitet, var strukturer­t, uredd og samtidig raus og varm. Før hun kom til oss jobbet Christine mange år i kriminalom­sorgen. Hun var utdannet fengselsbe­tjent og fikk raskt flere lederjobbe­r. Hun var med å etablere to fengsler, sist gang som øverste leder. Med godt blikk for mennesker og stort engasjemen­t hadde Christine fokus på å utvikle gode soningstil­bud til de innsatte og kompetanse­hevingstil­bud til de ansatte.

Christine var hele tiden opptatt av ny kunnskap og tok en Master i Organisasj­on og ledelse ved Høgskolen i Oslo i 2015. Hos IMDi har hun aldri vaert redd for å ta på seg nye oppgaver, gjerne de det var størst utfordring­er knyttet til. Hun har innehatt flere lederstill­inger, både som seksjonsle­der, regiondire­ktør og de siste par årene som assisteren­de leder i Organisasj­onskontore­t, der hun blant annet jobbet med sikkerhet og beredskap.

Christine har med sitt sterke samfunnsen­gasjement hele tiden villet bidra til å utgjøre en forskjell, og var før hun døde klar til å reise til Islamabad for å arbeide som integrerin­gsrådgiver ved ambassaden der. Christine gledet seg til å dra, og vi var alle sikre på at Christine var den rette personen for oppgaven.

Med sin kunnskap, energi, sin omsorg for andre mennesker, sitt smittende humør og kreative kraft har Christine satt dype spor, i organisasj­onen og i oss. Det er vanskelig å fatte at hun er borte, og vi vil savne Christine som kollega og venn. Våre tanker og medfølelse i sorgen går til hennes mann Finn, og til deres tre barn Thale, Rikke og Eskil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway