Aftenposten

Stormet inn til nytt EM-gull

Jakob Ingebrigts­en (16) var fullstendi­g overlegen da han tok titt andre gull i U20-EM på under et døgn.

- HALVOR EKELAND

Lørdag falt han, før han senere løp inn til sitt første EM-gull. I går var han nok en gang suveren.

Jakob Ingebrigts­en var nok en gang overlegen i U20-EM. Det norske supertalen­tet løp i går kveld finalen på 3000 meter hinder, øvelsen han tok VMkravet på tidligere i sesongen.

Tiden 8.50,01 var ikke i naerheten av hans personlige rekord på 8.26,81, men holdt like fullt til Ingebrigts­ens andre EM-gull på under et døgn.

– Jeg kan ikke si jeg kan huske sist gang noen vant både 3000 hinder og 5000 meter. Jeg tror det er unikt, sa kommentato­ren på det europeiske friidrettf­orbundets TV-sending.

Ikke samme taktikk

Ingebrigts­en startet som han har gjort i de andre finalene han har løpt til nå i EM. Han la seg langt bak i feltet, før han etter hvert avanserte fremover. Lørdag la han seg riktignok helt bakerst, men i går var han litt lenger fremme i feltet underveis.

På 1500 meteren på lørdag forsøkte Ingebrigts­en å komme seg opp i tet med 300 meter igjen. På 5000 meteren senere på kvelden, gikk han opp i tet med 400 meter igjen.

På gårsdagens 3000 meter hinder gikk han opp i tet allerede etter rundt 600 meter.

Fra 600 meter lå han helt fremme i feltet. Da det gjenstod tre og en halv runde, la nordmannen seg i tet og økte tempoet. Da ble det også raskt luker bakover til de andre konkurrent­ene.

Men den norske unggutten økte ikke farten for alvor før det gjenstod 400 meter. Da var det ingen som var i naerheten av å holde følge.

Skrubbsår og skuldersme­rter

Jakob Ingebrigts­en var langt nede etter å ha falt fra et mulig EM-gull på 1500 meter lørdag.

Unggutten måtte lappes sammen etter fallet. Da han stilte til start på 5000 meter et par små timer senere, var det med en rekke plaster på kroppen, samt bandasje på skulderen. Likevel var han overlegen.

I går hadde unggutten fått kastet bandasjen på skulderen, men var fortsatt plastret opp da han løp til gull på 3000 meter hinder.

 ?? FOTO: EGIL NAERLAND, AFTENBLADE­T ?? Jakob Ingebrigts­en jubler etter sitt første EM-gull lørdag. I går tok han også sitt andre gull.
FOTO: EGIL NAERLAND, AFTENBLADE­T Jakob Ingebrigts­en jubler etter sitt første EM-gull lørdag. I går tok han også sitt andre gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway