Aftenposten

Kåre Rune Hauge (58)

Sogneprest i Høybråten, Fossum og Stovner menighet i Østre Aker prosti i Oslo.

-

1 Hvor mener du at tyngden i Kirkens arbeid skal ligge?

Den norske kirke har et tydelig hovedfokus: Vi skal vaere en kirke som formidler evangeliet fra og om den levende Jesus på en relevant og livsnaer måte.

De viktigste enhetene i Oslo bispedømme er lokalmenig­hetene i Asker, Baerum, Oslo og i Døvekirken. Som biskop vil jeg utfordre: Hvordan kan vi styrke lokalmenig­hetene slik at de kan vaere livskrafti­ge og naer folk der de er?

2 På hvilken måte tror du at Oslo bispedømme vil endres med deg som biskop?

I min tid som biskop vil menigheten­e i langt større grad avspeile mangfoldet av mennesker i vårt bispedømme. Vi vil få menigheter med et mangfold av mennesker med ulik kulturell og etnisk bakgrunn. Vi vil ha menigheter som tiltrekker seg barn og ungdom og som tenker nytt om det å vaere menighet i vår tid. Jeg vil sammen med ledere i andre tros- og livssynssa­mfunn arbeide for en livssynsåp­en by og livssynsåp­ne kommuner, der tro og dialog har en viktig og mer naturlig plass i det offentlige rom.

3 Hva skulle du ønske at ble diskutert mer, og hvilket tema skulle du helst ha sett at ble diskutert mindre?

Jeg ønsker meg en kirke som er mer opptatt av å nå ut og mindre opptatt av indrekirke­lige spørsmål. At kirken er like opptatt av å lytte og handle som å tale: Hvordan kan kirken inkludere alle slags mennesker? Hvordan kan lokalmenig­heten bety en forskjell for lokalmiljø­et og for folkene der?

Jeg ønsker at kirkene blir åpne rom som er fylt av samtaler om de store spørsmålen­e: Finnes det en gudgitt mening med livet? Hva er et godt liv? Finnes det håp? Er jeg overlatt til meg selv med mitt liv og min død eller er Jesus der som veiviser? Hvordan kan vi ta vare på jorden vår og menneskene her slik at folk kan få bedre liv? Vi er kirke ved å dele, tjene og gå sammen med mennesker der de er. Slik lar vi mennesker erfare Gud i 2017.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway