Aftenposten

Anne-May Grasaas (61)

Domprost i Oslo bispedømme. Var også biskopkand­idat i Agder og Telemark i 2012.

-

1 Hvor mener du at tyngden i Kirkens arbeid skal ligge?

Tyngden mener jeg må ligge i å utvikle gudstjenes­ter der Guds kjaerlighe­t blir formidlet på en måte som gir livsmot, mening og håp for fremtiden. Til dette hører målrettet arbeid med å invitere til dåp og opplaering i hva troen på Jesus Kristus innebaerer og hvilken praksis den fører til. Lykkes vi med dette, tror jeg flere vil trekkes mot kirkens budskap og fellesskap.

2 På hvilken måte tror du at Oslo bispedømme vil endres med deg som biskop?

Oslo bispedømme omfatter tilsammen 840.000 mennesker fordelt på 75 kirker og 53 lokale sogn i Asker, Baerum og Oslo. Skal det skje endringer i Oslo bispedømme, må disse primaert komme gjennom frivillige, ansatte og kirkens medlemmer i lokalmiljø­et. Som biskop vil jeg stimulere medarbeide­re til å holde sammen fordypning i den kristne tro og et samfunnsen­gasjement som fremmer rettferdig­het, fred og frihet.

3 Hva skulle du ønske at ble diskutert mer, og hvilket tema skulle du helst sett at ble diskutert mindre?

Etter 15 år som prest i Oslo sentrum er min erfaring at det ofte ikke er samsvar mellom det bildet man får av kirken i det offentlige rom og det vi er opptatt av på lokalplane­t. De senere år har det vaert oppmerksom­het rundt samlivsspø­rsmål og kirkens organiseri­ng og økonomi etter skillet fra staten. Dette er viktige temaer.

Vi bør likevel diskutere mer hvordan vi kan bygge samfunnet og bidra til at respekt, rettferdig­het og fred kan trumfe religiøs og politisk ekstremism­e, frykt for det fremmede og markedskre­fter som gjør gapet mellom fattige og rike større.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway