Aftenposten

– Har mer inne enn dette

-

ha hatt den starten jeg har hatt på mesterskap­et, var dette deilig. 800 meter er den øvelsen jeg virkelig er her for å svømme, og det er denne jeg virkelig har jobbet for, sa 20-åringen.

Han hadde lite å utsette på det han fikk til i VM-bassenget i Budapest.

– Nå traff jeg virkelig godt. Dette er det beste forsøkshea­tet jeg har gjort, fastslo det norske håpet VM-håpet.

Tror på løft

Den italienske OL-mesteren Gregorio Paltrinier­i var raskest av samtlige i forsøkene med tiden 7.45,31. Han blir storfavori­tt i dagens finale.

Christians­en tror imidlertid han kan senke tiden sin ytterliger­e til finalen.

– Jeg har mer inne enn dette. Man har alltid mer å gå på i en finale. Nå gjelder det bare å få analysert dette løpet og finne ut hva jeg gjorde bra og mindre bra, sa han.

Landslagss­jef Petter Løvberg tror også Christians­en vil løfte seg ytterliger­e til finalen.

– Henrik har tidligere vist at han har en evne til å heve seg til finaler. Det gjorde han i forrige VM i 2015. Da senket han tiden sin veldig og ble nummer fem på denne distansen, sa han til NTB.

Slo gjennom

Christians­en åpnet litt forsiktig i forsøket i går, men kom meget sterkt etter passering halvveis. Unggutten disponerte godt og hadde krefter også mot slutten.

– Dette gikk akkurat sånn det skulle. Vi visste at Henrik ikke kom til å vaere med helt i starten. Han kom imidlertid sterkt utover i løpet og traff veldig bra, fastslo landslagss­jef Løvberg.

Christians­en slo gjennom internasjo­nalt nettopp på 800 meter under VM i Kazan for to år siden. Da satte han sin gjeldende personlige og norske rekord på 7.45,66.

Romeriking­en ble så nummer seks på øvelsen under EM i London i fjor sommer.

Gårsdagens finaleplas­s var en opptur for Christians­en etter at lillestrøm­lingen røk ut i forsøket både på 200 og 400 meter fri i innledning­en av verdensmes­terskapet i Ungarn.

Christians­en forteller at han har måttet jobbe med seg selv de siste dagene.

– Det er ikke alltid bare lett å perse i VM, når du føler du har mer inne. Det har vaert en liten snuoperasj­on, sa han.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Henrik Christians­en viste gode takter i VM-bassenget i går. I morgen blir det finale på 20-åringen.
FOTO: NTB SCANPIX Henrik Christians­en viste gode takter i VM-bassenget i går. I morgen blir det finale på 20-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway