Aftenposten

Bendtner lar seg ikke stresse

- MARI LINGE FIVE Trondheim

Nicklas Bendtner ble hentet til Rosenborg for å vaere den lille forskjelle­n som skal sende Rosenborg videre i Europa. Det tar dansken med en knusende ro.

Bendtner har spilt 32 kamper i Mesterliga­en for Arsenal og står med ni scoringer. Det gjør ham til Rosenborgs desidert mest erfarne mann før kampen mot Celtic i kveld.

Da Bendtner ble hentet til Rosenborg før årets sesong, var det mange som håpet at han skulle hjelpe Rosenborg tilbake i Europa. Når Adresseavi­sen møter ham på Lerkendal to dager før kamp, er det en avslappet Bendtner som kan fortelle at han ikke føler på presset før sesongens største test.

– En spennende utfordring

– Nei, slett ikke. Jeg syntes fra starten av sesongen og frem til nå at vi bare blir sterkere som lag. Spillerne har funnet hverandre bedre, så jeg gleder meg masse til kamp. Forhåpentl­igvis får vi til noen sjanser og et godt resultat på bortebane.

Bendtner møtte Celtic to ganger i Mesterliga­en tilbake i 2009. Til tross for dette har han ikke gitt noen tips til sine lagkamerat­er. Han er også opptatt av å flytte fokuset vekk fra seg selv, og at det er laget som er nødt til å prestere hvis Rosenborg skal få med seg noe fra kampen mot skottene.

Vanlig rolle

– Når kampen begynner, så skal vi hjelpe hverandre. Men alle har sin oppgave, og man må løse og fokusere på den. Selvfølgel­ig, hvis folk spør eller at vi snakker om det – så kan jeg fortelle at det er en stor anledning. Jeg har spilt på Celtic Park før, så det er absolutt noe å se frem til. Det blir en spennende utfordring for dem som ikke har prøvd det før.

Om sin egen rolle svarer dansken at den ikke vil forandres noe saerlig foran kampen på onsdag.

– Det er ikke så mye som skal forandre seg. Det er en stor kamp, men vi må ikke fokusere så mye på det. Vi må bare prøve å gjøre jobben, forteller Bendtner.

Celtic-RBK i kveld kl. 20.45.

 ??  ?? Nicklas Bendtner.
Nicklas Bendtner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway