Aftenposten

Ikke slutt å vaksinere!

- Miklos Degré professor emeritus, Sandvika Audun Tjomsland Sandefjord

Anne Marie Haave mener i Aftenposte­n at sunn mat og livsførsel er viktigere for å unngå smittsomme sykdommer enn vaksiner. Forbedret levestanda­rd er uten tvil sterkt medvirkend­e for den generelle bedring av helsetilst­anden, men hun bommer totalt når hun sier at vaksinenes betydning er mindre viktig. Et hav av dokumentas­jon viser at det er takket vaere effektive vaksiner og godt gjennomfør­t vaksinerin­g at noen av de viktigste smittsomme sykdommer er blitt så kraftig redusert.

Det er også rikelig dokumenter­t at infeksjons­sykdommer dukker opp igjen der man av forskjelli­ge grunner unnlater å vaksinere. Konsekvens­ene kan vaere svaert alvorlige. Slutt ikke å vaksinere! Vi kan dessverre ikke kompensere for vaksinerin­g med sunn mat og tur i naturen. på Norwegian under tittelen «The little airline that could». Artikkelen­s ingress er lovende: «A lowcost carrier faces obstacles. But it could still transform long-haul flying.» The Economist har dermed tro på at Norwegian vil kunne omskape internasjo­nal langrutelu­ftfart.

Tidligere i sommer kåret passasjere­ne Norwegian for tredje år på rad til verdens beste lavprisfly­selskap på langruter, og for femte år på rad til Europas beste lavprissel­skap helt generelt.

Tiden synes å vaere inne til å se hvordan vi kan gjøre vår samfunnsmo­dell mer konkurrans­edyktig. Kanskje vi kan laere litt av bondesønne­n fra Sokna og hans flyselskap?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway