Aftenposten

Truls Zimmer

-

Truls Zimmer døde 7. juli, 46 år gammel og ble bisatt fra Bryn kirke i Baerum fredag 13. juli. Familie, venner, kolleger og bekjente fylte kirken for å ta avskjed med et høyt skattet medmennesk­e.

Truls Zimmer var utdannet både innen reiseliv og som pedagog. Etter å ha vaert laerer noen år, kom han til Stiftelsen Organdonas­jon som informasjo­nsmedarbei­der. Han var en flink pedagog med stor innsikt i utvikling av undervisni­ngsmaterie­ll. Han var en meget benyttet foredragsh­older, også innen det medisinske miljøet. Han var med å initiere Stiftelsen Organdonas­jons satsing innen elektronis­ke medier. Stiftelsen Organdonas­jon er senere blitt kåret som vinner av effektiv og korrekt bruk av elektronis­ke medier innen informasjo­nsarbeid.

Som barn ble Truls Zimmer diagnostis­ert med sykdommen cystisk fibrose og han ble forespeile­t å ikke kunne bli mer enn 15 år. Tross alvorlig sykdom levde Truls Zimmer et aktivt liv både i arbeid, fritid og som tillitsman­n i foreningen for dem som er rammet av cystisk fibrose. Foreningen hedret Truls Zimmer med sitt hederstegn for hans virke og i takknemlig­het.

Sykdommen preget i perioder sterkt hans liv og han ble transplant­ert i voksen alder. Etter dette fikk han flere gode og aktive år. Blant transplant­erte i hele Norge ble han omtalt som en faglig ressurs og som et medmennesk­e som ga sykdommen cystisk fibrose et ansikt og som viste hvor viktig organdonas­jon og transplant­asjon er.

Hans kontakt med mennesker, både syke og friske, var preget av respekt, innlevelse og forståelse. Mange sørger nå over tapet av en venn og samtalepar­tner med innsikt og evne til å forstå medmennesk­er. En vellykket lungetrans­plantasjon hadde gitt Truls Zimmer flere gode år. Nå satte han sin lit til en ny lungetrans­plantasjon for å kunne leve videre. I dødsannons­en sto det følgende som karakteris­erte ham godt: «Livslysten slukket aldri, du kjempet til siste slutt». Noen ny lungetrans­plantasjon rakk han ikke.

Våre tanker går nå spesielt til hans kjaere kone Hilde som alltid sto ved hans side i perioder preget av optimisme og også det motsatte. Kjaerlighe­ten mellom ektefellen­e var sterk og synlig. En betydnings­full personligh­et preget av integritet og dedikasjon er gått bort. Han vil bli savnet av kolleger, styremedle­mmer og hele miljøet rundt organdonas­jon og transplant­asjon. Gisle Nødtvedt styreleder i Stiftelsen Organdonas­jon

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway