Aftenposten

Liv Inger Simble

-

Vår inderlig kjaere Liv er brått revet fra oss. Hun ble bare 59 år. Liv Inger Simble ble født den 9. februar 1958 i Hammerfest. Alt som 20-åring møtte hun sin livsledsag­er Per. Noe av det første de gjorde sammen, var å kjøpe en dugelig fiskebåt.

I Pers ingeniørfi­rma ble Liv den første ansatte. Sammen bygget de opp en suksessbed­rift. Firmaet ekspandert­e med Liv som salgssjef. Hennes enestående vaeremåte, teft for salg, aerlige fremtoning og ektefølte interesse for mennesker la grunnlaget for firmaets internasjo­nale suksess.

Etter noen suksessrik­e år valgte de å bryte tvert, solgte virksomhet­en og ga seg ut på de store hav. Liv tok skippereks­amen og radioserti­fikat. De seilte i flere år og deltok i verdens største havseilasr­egatta der de vant sin klasse.

Etter flere år på havet gikk hun i land, og sammen med sin ektemann åpnet hun Kongsfjord Landhandel & Cafe i Finnmark i gammel stil. Her serverte Liv selvlagde delikatess­er og kunder strømmet til i tusentall. Liv og Kongsfjord Landhandel ble omtalt i norske og utenlandsk­e medier. I 2013 ble de av Norsk Kulturarv tildelt Olavsrosa som første sted i Finnmark.

Liv har betydd svaert mye for familie og venner. Hun elsket å lage sammenkoms­ter, og hennes kokekunst var høyt verdsatt. Hun var en omtenksom person. Selv i de siste dagene i sykesengen viste hun omsorg for andre. Liv tok i juni en hofteopera­sjon som etter en tid gikk helt galt og endte med at hun døde på Kaldnes Sykehus i Østfold den 18. juli.

Familie og venner er i sjokk over at hun plutselig er borte. Tomrommet og savnet er nesten ikke til å holde ut. Liv etterlater seg ektemann, stesønn, mor, to brødre og en tallrik vennekrets.

Hvil i fred, kjaere Liv. På vegne av familie og venner

Tom Fjeldstad

Erling Guldbrands­en Lars Fjeldstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway