Aftenposten

Ber om vegger til gatekunst i Oslo

-

kunstby. I Stavanger opplever man at mange turister kommer for å se på veggmaleri­ene. Det håper vi Oslo også vil oppleve, sier Ramsey.

Fint for turismen

Og det har administre­rende direktør i VisitOslo, Christian Lunde, tro på.

– Dette ser jeg på som en veldig bra måte å styrke det urbane preget Oslo får mer og mer internasjo­nalt. At kommunen engasjerer seg og tar ansvar, er med på å sette Oslo mer på kartet enn tidligere, sier han.

Han mener at gatekunste­n kan vaere spennende for folk i alle aldre.

– Dette er en veldig fin utvikling, både for turismen og for folk som bor her. Det kan vaere med på å øke oppmerksom­heten rundt Oslo, og det er positivt for de bydelene som er en del av prosjektet.

Store forventnin­ger

Gatekunstp­rosjektet er et samarbeid med Oslo kommune, og det inngår i kommunens femårige handlingsp­lan for gatekunst.

Etter at Kunstordni­ngen ble endret i 2013, blir det nå satt av 0,5 prosent av Oslo kommunes samlede investerin­gsbudsjett til kunst.

– En større andel av midlene brukes til kunst i byens mange uterom, til temporaere hendelser og til prosjekter som utvikles over lengre tid i takt med byen selv, uttaler Lise Mjøs, avdelingsd­irektør for kunst i Oslo kommune, i en pressemeld­ing.

Gatekunstp­lanen, som Oslo bystyre har vedtatt, åpner for at gatekunstp­rosjekter faller inn under ordningen.

– Samarbeide­t med Nuart er et prosjekt vi har store forventnin­ger til. Vi håper at kunstprosj­ektene engasjerer og bidrar positivt til bedre bymiljøer, sier Mjøs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway