Aftenposten

Grete Wennes

- Donatella De Paoli ass. professor, BI Ragnhild Kvålshauge­n professor, BI Sigrid Røyseng professor, BI Beate Elstad ass. professor, HiOA

En engasjert, kunnskapsr­ik, herlig samarbeids­partner og person – professor Grete Wennes – har forlatt oss 18. juli, bare 47 år gammel. Grete var inntil det siste veldig til stede i det norske og internasjo­nale fagmiljøet innen organisasj­on og ledelse.

Grete Wennes var professor ved NTNU, med en spesiell dedikasjon for kunst, estetikk, kunnskap og ledelse. Hennes avhandling ved Norges Handelshøy­skole om paradokser i kunstledel­se – med undertitte­len «Skjønnhete­n og udyret» – satte ledelse av kunstorgan­isasjoner på dagsordene­n i Norge. Grete brukte sin enorme arbeidskap­asitet og sterke engasjemen­t til å undervise, utgi en rekke bøker og artikler, inneha viktige styreverv i kunst- og organisasj­onslivet og delta i forsknings­prosjekter ved SINTEF med mer.

Grete var usedvanlig god til å kommuniser­e og holdt glitrende forelesnin­ger og foredrag. Hun var en kreativ og fargerik personligh­et som evnet å gi liv både til mannsdomin­erte fagmiljøer innen bedriftsøk­onomi og til teoretiske fagperspek­tiver innen organisasj­on og ledelse. Hun ga sykdommen et ansikt hvor hun på den ene siden var dypt aerlig om hvor vondt det gjorde og på den andre siden aldri lot seg definere av sykdommen.

Hun utstrålte en egen glans og glede da hun møtte oss for å snakke fag, skrive bøker og artikler samt bidra på konferanse­r. Grete viste oss alle – ved sitt sterke engasjemen­t, karismatis­ke tilstedeva­erelse og fantastisk­e personligh­et – å aldri gi opp, å vaere til stede, å dele og verdsette de positive sidene ved livet.

Grete var en varm, klok og spennende person å vaere sammen med, som på sitt trønderske vis dro i gang stemning og latter. Vi er takknemlig­e for å ha fått deltatt i Gretes univers og blitt smittet av hennes ånd og intellekt. Våre tanker går til hennes to døtre Sara og Selma, og til hennes mor Solveig og kjaere Jan Magne – som betydde alt for henne.

Måtte Grete hvile i fred – vi kommer til å bringe Gretes fagengasje­ment og minne videre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway