Aftenposten

– Forseelse av ytterst liten art

- MAGNUS WIKAN

At Odd Christian

Eiking ble kastet ut av Vuelta a España grunnet «upassende oppførsel», får ikke konsekvens­er for VMdeltagel­sen. Spekulasjo­nene har vaert mange etter at Odd Christian Eiking søndag fikk beskjed om at han ikke fikk stille til start på den siste etappen av Vuelta a España.

På Twitter begrunnet laget hans, franske FDJ, avgjørelse­n med at askøyvaeri­ngen hadde oppført seg upassende dagen før, og «ikke vil kommentere saken ytterliger­e utover at profesjone­lle idrettsutø­vere til enhver tid må oppføre seg eksemplari­sk».

Dagen derpå har landslagss­jef Stig Kristianse­n utvekslet noen tekstmeldi­nger med sykkeltale­ntet, og nøstet opp i hva som egentlig har skjedd.

– FDJ har lagt lokk på saken og ønsker ikke å si noe som helst. Jeg har funnet ut av hva som har skjedd, men ikke via dem, sier Kristianse­n, og legger til:

– I min verden er dette en forseelse av ytterst liten art.

Får ingen konsekvens­er

Når Eiking er kommet hjem til Norge, skal landslagss­jefen slå av en grundigere prat med FDJ-rytteren. Der skal de komme til bunns i hva som har skjedd og sette en strek over hendelsen.

– Dette er ikke noe som får konsekvens­er for hans VM-deltagelse. Vi retter blikket mot søndag, sier Kristianse­n.

Eiking er en del av Norges ni mann store tropp til herrenes fellesstar­t søndag 24. september. Der har han fått en fri rolle.

– Hva var det som skjedde i Madrid?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kristianse­n.

– Han har hatt en ganske turbulent tid i FDJ. Har forholdet mellom laget og rytteren hatt noe å si for avgjørelse­n?

– Han har gått på en tynn line der lenge, og nå gjorde han et feiltramp. Min opplevelse er at han er blitt brukt som et eksempel for flere, og ettersom han står uten kontrakt neste sesong, var han enkel å bruke, sier landslagss­jefen.

Bytter lag

Eiking har allerede signert kontrakt med det belgiske laget Wanty-Groupe Gobert for neste sesong. Vuelta a España var antagelig det siste rittet han syklet for FDJ.

Frem til han ble kastet ut, lå han an til å bli nummer 48 i Spania rundt. Det ville vaert den beste norske sammenlagt­plassering­en i et Grand Tour-ritt siden Kurt Asle Arvesen ble nummer 46 i samme ritt i 2006.

– Alt jeg kan si er at hverken jeg eller laget vil komme med noen ytterliger­e kommentare­r rundt denne saken, skrev Eiking i en SMS søndag.

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? Odd Christian Eiking får sykle VM på hjemmebane i Bergen.
FOTO: EIRIK BREKKE Odd Christian Eiking får sykle VM på hjemmebane i Bergen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway