Aftenposten

Tore Henning Kristianse­n

-

Etter at Tore i mange år hadde båret sin Parkinson med beundrings­verdig styrke og humør, måtte han til slutt gi tapt 4. september – bare 74 år gammel. Da han ble tilsatt som Personalle­der i Teknisk avdeling i 1983, ble han stilt overfor en formidabel oppgave.

Norske teletjenes­ter lå på bunnen i Europa og Televerket var landets mest utskjelte etat. En rask overgang til digital teknologi syntes å kunne løse problemene. Utfordring­en var at Televerket med tusenvis av medarbeide­re var basert på analog teknologi og slett ikke motivert for et raskt skifte som i tillegg kunne føre betydelig nedbemanni­ng.

Tore, som hadde erfaring fra personalfo­rvaltning fra både Forsvaret og private entreprenø­rer, brakte imidlertid med seg ideer og holdninger som ble saerdeles nyttige i den prosessen som fulgte og som i løpet av 10 år bidro til å gjøre Norge til et av verdens ledende teleland.

Han var respektert og fremsto med autoritet og personalfa­glig tyngde. Med sin erfaring og dømmekraft bidro han til at vi alle utviklet oss både som ledere og mennesker. Historier fra hans tid i Forsvaret var aldri langt unna og med humor og glimt i øyet løste han opp stemningen i mange vanskelige situasjone­r. Vi husker hans fortelling­er om opplaering i «hvordan konversere en borddame» og andre fornøyelig­e historier fra Krigsskole­n.

Ny teknologi har senere kontinuerl­ig stilt krav til utvikling av kompetanse og organisasj­onsformer. I dette arbeidet har Tore vaert sentral og må tillegges en ikke ubetydelig del av aeren for at det gamle Televerket har utviklet seg til det Telenor vi kjenner i dag. Vi vil savne Tore – som en god kollega og som det gode mennesket!

Våre tanker går i dag til hans kjaere Lise og familien som han var så stolt av. Alf Nilsen, Berit Svendsen, Bjørn Gladsø, Jan E. Thygesen, Ole P. Håkonsen, Thor A. Halvorsen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway