Aftenposten

Tilbudet han ikke kunne si nei til

- KURT. B.M. HAUGLI ROAR LYNGØY

– Ingen konflikt, sier skiskytter­presidente­n. – Et tilbud som jeg ikke kunne si nei til, sier Djupvik.

42-åringen fra Nordfjord blir ikke arbeidsled­ig tross sin brå avslutning som sportssjef i Norges Skiskytter­forbund. Han går rett over i jobb i en stilling som har det ikke-norske navnet «HR-manager» i fotballklu­bben Start i Kristiansa­nd. Det betyr at han skal ta seg av personalut­vikling og toppidrett­stenkning i fotballklu­bben som er i ferd med å bli ny på mange områder.

Det var tilbudet fra de nye eierne i Start som var så fristende at han hoppet av sjefsjobbe­n i skiskytter­forbundet tidligere enn han hadde tenkt.

– Jeg hadde ambisjoner om å fortsette til over OL. Men så var det slik at det kom en telefon og en mulighet inn fra siden. Da lederne i Start hadde presentert sitt konsept, ble det for fristende, sa Djupvik på en hasteinnka­lt pressekonf­eranse i Kristiansa­nd torsdag ettermidda­g.

For litt siden kjøpte han og familien hus i Kristiansa­nd. Djupvik har fire små barn og har lenge hatt et ønske om å kunne bidra mer på hjemmebane. Det vil han åpenbart få anledning til i sin nye jobb på Sør Arena.

Djupvik ble ansatt som skiskytter­nes idrettssje­f i 2014. Han har også en fortid som trener for herrelands­laget i langrenn. Hos hans arbeidsgiv­er i skiskytter­forbundet ble de overrasket.

– Dette fikk jeg vite først tirsdag denne uken, så vi ble tatt litt på sengen, sier skiskytter­president Erlend Slokvik.

– Er det en konflikt som ligger bak det at han trekker seg på så kort varsel?

– Nei! Det er det absolutt ikke. Dette er helt udramatisk sånn sett, sier Slokvik til Aftenposte­n.

Djupvik mener at skiskytter­ne kommer til å klare seg bra uten ham rundt seg denne vinteren.

– Jeg forlater et supert team som har alle forutsetni­nger for å levere toppresult­ater denne sesongen. Vi har erfarne trenere og et solid støtteappa­rat som har jobbet godt med å planlegge OL-sesongen. Min avgang vil ikke vaere kritisk for gjennomfør­ingen av sesongen, sa Djupvik på pressekonf­eransen i korridoren­e på Sør Arena torsdag ettermidda­g.

– En bra mann

Emil Hegle Svendsen var ikke akkurat fornøyd med Djupviks beslutning.

– Det er veldig dumt at en flink og hyggelig kar som Djupvik gir seg. Han har fått gjort mye i de årene han har vaert med, så han vil bli savnet, sier Svendsen i en SMS til Aftenposte­n.

– Veldig trist. Djupvik er en stor ressurs som har bidratt veldig mye, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

– Han var en av grunnene til at jeg valgte å fortsette. Det er overrasken­de, og det er aldri ideelt når en flink person gir seg, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway