Aftenposten

– Heksejakt og drittpakke­r

- ROAR LYNGØY

Svein-Erik Edvartsen går til Facebook-angrep på Norges Fotballfor­bund.

Denne uken kom nyheten om at fotballdom­mer Svein-Erik Edvartsen er sparket fra jobben som seksjonsle­der i Norges Fotballfor­bund. Han er også uaktuell for dømming i 2018.

Dagen etter kom det frem at en intern e-post fra NFFs generalsek­retaer Pål Bjerketved­t, med referat av et møte i saken rundt Edvartsen, ved en feil havnet hos dommeren selv.

I går morges la Edvartsen ut et Facebook-innlegg der han tar kraftig til orde mot NFF:

– Kjaere alle sammen. Jeg har ikke mulighet til å svare alle, men tusen takk for utrolig støtte denne uken. Det setter jeg stor pris på. Flere hundre meldinger har tikket inn i ulike kanaler. Overvelden­de! Hva hadde DU tenkt hvis toppsjefen der du jobbet hadde omtalt deg slik skriftlig til alle avdelingsl­edere, kjøpte deg ut av en av dine kontrakter 2,5 uker senere, og prøvd å kjøpe deg ut av din sivile jobb under en uke etter det første utløpet? skriver Edvartsen. Videre skriver han:

– Da John Christian Elden avslo det siste på mine vegne, fortsatte heksejakte­n, drittpakke­r i media, og falske beskyldnin­ger frem til han uten grunn sparket meg. Det blir tøft å stå opp mot et milliardko­nsern som følgelig har mye større muskler enn meg, men jeg tar nå denne kampen en gang for alle, skriver Edvartsen.

Norges Fotballfor­bund kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– NFF respektere­r Svein-Erik Edvartsens rett til å forsvare seg og sin sak. Samtidig som han beskriver et virkelighe­tsbilde vi ikke kjenner oss igjen i, sier Svein Graff, direktør for kommunikas­jon og samfunn i NFF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway