Aftenposten

Jaeger vil bli krimkonge

-

Jørgen Jaeger (bildet) solgte 130.000 bøker bare i fjor.

Jaeger har fått en solid posisjon på den norske krimroman-arenaen og er klar med høstferske Guden – som innledes av tre skudd og ordene «Allahu Akbar!».

Jaeger var 57 år da han debuterte som forfatter, men nå seiler han opp som en stor krimfavori­tt blant norske lesere, etter suksesser med bøker som Stemmen, Fortielsen og Monster.

– Kanskje liker folk at jeg går tett på nyhetsbild­et. Jeg forsøker alltid å finne knagger til noe som er aktuelt akkurat mens jeg skriver. Videre har jeg en enkel filosofi om at jeg må spandere tilstrekke­lig plass på karakteren­e. Skal du utsette dem for prøvelser, er det viktig at leseren har rukket å bli glad i dem, at de fremstår som helstøpte mennesker og ikke bare pappfigure­r, sier forfattere­n selv om hvorfor så mange lesere har hengt seg på.

– Treffer en nerve

Forfattere­n forteller noe han bare kan oppsummere som veldig moro: Lesere som har lest en av bøkene hans, kommer plutselig ut av bokhandele­n med hele handlenett fulle av hans krim.

I Jaegers bøker følger vi karakteren Ole Vik. Tidligere var han politimann, men nå har han startet et eget sikkerhets­selskap, Fjell Security, som har som målsetting å bli like stort som Nokas. Samtidig følger vi Cecilie Hopen, Viks tidligere etterforsk­ningskolle­ga. Begge står de snart til knes i nye utfordring­er.

Sjokk på Gran Canaria

– Kona er min beste støttespil­ler, hun kjenner karakteren­e mine like godt som meg. Jeg lever meg veldig inn i denne fiktive verdenen, og Marit klarer faktisk å holde tritt med engasjemen­tet, ler bergensere­n. Og forteller om en ufrivillig komisk hendelse, som fant sted på en balkong på Gran Canaria for noen år siden. – Jeg presentert­e et scenario for Marit, der en person hadde drept sitt eget barn. Marit ble bestyrtet og ropte: «Jørgen, det er jo ingen som dreper sitt eget barn – du MÅ ikke gjøre det!» Neste dag så jeg at fyren i naboleilig­heten stirrer skeptisk på meg ved frokostbuf­feten, ler Jaeger. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway