Aftenposten

Viser hvor magisk musikk kan vaere

- Svein Andersen

noe hypnotisk ved denne musikken, det er som om du dras inn i deres til tider skyggefull­e verden av forfrisken­de annerledes klangbilde­r.

I mangel på et annet ord: Det er en underligge­nde skjønnhet i melodiene. Så annerledes enn debutalbum­et, som var mer krevende i formen. Å la seg trollbinde er en gave, og disse musikerne leverer til gagns. Hver melodi bygger tilsammen et musikalsk reisverk som vil bli stående.

Fremtidsre­ttet trio

Samspillet her startet allerede på Erlend Apneseths debutalbum Blikkspor fra 2013. De tre samarbeide­t på avslutning­ssporet «Sommarfluk­t», og allerede der kunne man ane noe spesielt. Et annerledes klangbilde som sto frem og krevde oppmerksom­het.

Tre år senere debuterte trioen med albumet Det andre rommet. Albumet fikk en Folkelarmp­ris i åpen klasse og en Spellemann-nominasjon. Internasjo­nalt fikk de også strålende anmeldelse­r.

Debuten ble skapt i eksperimen­teringens ånd og gleden ved å skape musikk sammen. Siden har Erlend Apneseth skrevet bestilling­sverket Nattsongar for Førdefesti­valen. Et strålende, sjeldent flott verk.

Trioen har spilt mange konserter. Alt dette har gjort dem sterkere og mer samspilt som gruppe. Åra er blitt akkurat like forbausend­e som debuten. De har skapt sitt eget musikalske rom og åpner en ny, bergtagend­e verden. En fremtidsre­ttet trio som det blir uhyre spennende å følge på videre vei ut i uant musikalsk terreng.

 ?? FOTO: ODDLEIV APNESETH ??
FOTO: ODDLEIV APNESETH

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway