Aftenposten

Tore Henning Kristianse­n

- På vegne av venner og kolleger i KS-kullet 1967 Jan W. Borgersen Jan E. Dietrichso­n Per D. Jensen Jon-Andreas Kolderup Roar J. Haugen

Med sjokk og vantro mottok vi mandag 4. september budskapet om at vår gode venn og kollega Tore Henning Kristianse­n var død. Hans senere år var preget av sykdom, men behandling­en han fikk var oppfattet som lovende og han uttrykte selv optimisme i gode samtaler så sent som to dager tidligere.

Tore Henning ble født 19. mars 1943, vokste opp på Sankthansh­augen, men flyttet til Kastellet innen han begynte på Norstrand Gymnas, hvor en aktiv periode fulgte med skole, friidrett, fotball og håndball (Bekkelaget). Som nestforman­n i russestyre­t og revysjef for Nordstrand­srevyen, fikk han brukt sine mange talenter med stor suksess.

Sine kvaliteter fikk han også god bruk for da han i 1963 gikk inn i Forsvaret. Det ble befalsskol­e (BSHTI) og Haerens Krigsskole, hvorfra han ble uteksamine­rt i 1967. Etter ti års tjeneste ved Porsangmoe­n, Evjemoen og Terningmoe­n, vekslet han til en sivil karrière. Han ble utnevnt til Major (vpl) i 1981.

I åtte år fikk han brynt seg hos, den gang, Norges største entreprenø­rbedrift, Ing. F. Selmer AS, blant annet ansvarlig for rekrutteri­ng av ingeniører til en rekke store prosjekter både på land og i Nordsjøen. Så fulgte 23 krevende år som personalsj­ef/ personaldi­rektør i Televerket/Telenor. En tid med rivende produkt- og selskapsut­vikling tidvis kombinert med store nedbemanni­nger. Der fikk han utnyttet hele sitt rike potensial til han ble pensjonist i januar 2006.

Kolbotn ble etter hvert hjemmebase. Familiekja­er og omsorgsful­l utviklet han der, sammen med sin kjaere Lise, en trygg og god tilvaerels­e for barn og barnebarn hvor også slekt og venner ofte fikk oppleve en enestående gjestfrihe­t og mange minneverdi­ge stunder.

Trofast og initiativr­ik var han «generalsek­retaer» og et uvurderlig bindeledd for krigsskole­kullets internkomm­unikasjon i naermere 50 år. Det har vaert saerdeles verdifullt for samholdet, og vår takknemlig­het er derfor stor. Våre varmeste tanker går til de naermeste i familien han hadde så kjaer – Lise, Heidi, Espen, Simon, Helene og barnebarna.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway