Aftenposten

Dette ville Arbeiderpa­rtiet gjøre:

-

Midlertidi­ge ansettelse­r: Fremme lovendring om å fjerne den generelle adgangen til midlertidi­ge ansettelse­r. Tidsbegren­set innleie strammes inn.

Laerere: Gi kommunene mulighet til å ansette 1000 flere laerere i 2018, med hovedvekt på 1. til 4. trinn.

Sykehus: Investere 3 milliarder kroner mer i sykehus i 2018. Rammene for nye investerin­gslån til helseforet­akene økes og låneandele­n oppjustere­s fra dagens 70 prosent til 80 prosent.

Miljøtekno­logi: Igangsette et internasjo­nalt prosjekt for renere hav. Styrke miljøtekno­logiordnin­gen med 250 millioner kroner. Opprette 1000 nye studieplas­ser innenfor IKT, teknologi og helse i 2018.

Sykehjem: Gjeninnfør­e statstilsk­udd til rehabilite­ring og renovering av sykehjem og omsorgsbol­iger. Innføre en «kjaerlighe­tsgaranti» som gjør at eldre par som ønsker det, kan bo sammen på sykehjem.

Fedrekvote: Øke fedrekvote­n i foreldrepe­rmisjonen til 14 uker. Vil gjelde barn født etter 1.7.2018.

Lege for ungdom: Fjerne egenandele­n hos fastlege for ungdom opp til 18 år.

Norskoppla­ering: Begynne opptrappin­g av norskoppla­ering for asylsøkere i mottak mot et nivå på 250 timer (ble kuttet fra 250 til 175 timer i 2015).

Statlig eierskap: Trekke tilbake Telenors salgsfullm­akter. Stoppe Statskogs arronderin­gssalg. Stoppe det som kan stoppes av konkurrans­eutsetting av jernbanetr­ansport.

Kommunenes inntekter: Styrke kommunenes frie inntekter med 2 til 3 milliarder kroner ut over regjeringe­ns forslag i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway