Aftenposten

Ta bena fatt under Oslo Maraton!

- STEIN ERIK KIRKEBØEN

Tusenvis av sprekinger skal i dag ut og løpe en av de mange distansene i Oslo Maraton.

Løypene går på kryss og tvers gjennom sentrale deler av byen. Akkurat der kollektivv­even er på det aller tetteste. Det skaper selvfølgel­ig problemer og noen steder kan det kanskje vaere greiest å te bena fatt også for dem som ikke har startnumme­r.

– Løpet får store konsekvens­er for kollektivv­iklingen natt til i dag, da klargjøres løypa, og helt fra klokken 05 i dag tidlig, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Løpet vil på forskjelli­ge måter berøre fire trikkelinj­er og et dusin bussruter mens Tbanen kjører uforstyrre­t under det hele.

– Skal du gjennom sentrum på i dag, så er T-banen helt klart løsningen. På bakken har vi en del omkjøringe­r, men det ser ikke ut til at noen ruter eller avganger blir innstilt. Men det blir mye folk i sentrum, trafikken kan gå sakte og reisende bør sjekke reiseplanl­eggeren og beregne god tid, sier Johansen.

Han mener dette er noe en må regne med innimellom i en by.

– Ja, vi vil jo ha en levende by. Vi har noen dager i året hvor vi må ta hensyn til arrangemen­t i byen, men vi er etter hvert blitt gode på å planlegge avvikstraf­ikk, så jeg regner med at det går bra – hvis bare folk beregner ekstra tid og er tålmodige.

 ??  ??
 ?? FOTO: OSLO MARATON ?? I dag blir store deler av Oslo sentrum berørt av maraton-arrangemen­tet.
FOTO: OSLO MARATON I dag blir store deler av Oslo sentrum berørt av maraton-arrangemen­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway