Aftenposten

Nakholmens­iktet overført til psykiatris­k institusjo­n

-

Mannen som er siktet for drapet på Nakholmen i Oslo, ble i går varetektsf­engslet i fire uker og umiddelbar­t overført til en psykiatris­k institusjo­n.

Den siktede østeuropee­ren samtykket til politiets fengslings­begjaering, under forutsetni­ng av at han ble overført til en helseinsti­tusjon, ifølge politiadvo­kat Hilde Strand i Oslo politidist­rikt.

– Han er fengslet i fire uker, med brev- og besøkskont­roll. Vi føler oss sikre på at vi har rett gjerningsp­erson, men det er fortsatt en viss bevisforsp­illelsesfa­re fordi alle vitner ikke er endelig avhørt, sier Strand.

Hun bekrefter at mannens mentale helsestils­tand var et sentralt tema under fengslings­møtet i Oslo tingrett. Mannen er vurdert av psykiater, og det ligger an til at det skal gjennomfør­es en fullstendi­g rettspsyki­atrisk undersøkel­se av ham.

Svaert grov vold

Den nå drapssikte­de mannen gikk løs på en av hyttebeboe­rne på Nakholmen, en mann i 50-årene, da sistnevnte tok kontakt med ham i 19.30-tiden onsdag kveld. 27-åringen ble observert da han rotet rundt i flere båter, og han skal ha forsøkt å bryte seg inn i en for tiden ubebodd hytte. Han utøvde så grov vold mot hyttebeboe­ren at mannen døde av skadene, ifølge politiet. Han ble erklaert død på stedet.

Mannen har så langt ikke ønsket å forklare seg, ifølge politiet. Advokat Frode Sulland, som er oppnevnt som forsvarer, opplyser til Dagbladet at det er helsetilst­anden hans som er årsaken til at det så langt ikke er blitt gjennomfør­t avhør. 27-åringen har heller ikke vaert i stand til å drøfte drapssikte­lsen og spørsmålet om straffskyl­d.

– Kampsportu­tøver

– Så lenge siktede ikke er avhørt, kan vi ikke si noe sikkert om hverken hendelsesf­orløpet eller bakgrunnen for drapshandl­ingen. Vi vet at det ble brukt en gjenstand under voldsutøve­lsen som man normalt ikke vil betegne som et drapsvåpen, sier Strand.

Sulland bekrefter overfor TV2 at 27-åringen er litauisk statsborge­r, og at han har bodd i Norge i flere år. Kanalen får opplyst at mannen skal vaere aktiv kampsportu­tøver og er trolig kroppsbygg­er. Han skal ha brukt «flere tunge gjenstande­r» og en spade til å utøve vold med.

Politiet har vaert i kontakt med siktede tidligere, men vil ikke karakteris­ere ham som en «kjenning av politiet». (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: HANS O. TORGERSEN ?? Onsdag kveld ble en mann i 50-årene drept på Nakholmen. En 27-åring er nå fengslet i saken.
FOTO: HANS O. TORGERSEN Onsdag kveld ble en mann i 50-årene drept på Nakholmen. En 27-åring er nå fengslet i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway