Aftenposten

RBK-sjefen ble ikke klokere etter en vond natt i Spania

Kåre Ingebrigts­en har fortsatt ikke funnet svaret på hvorfor hans 11 utvalgte sviktet så totalt før pause mot Real Sociedad.

- BIRGER LØFALDLI PETTER RASMUS Bilbao

Kåre Ingebrigts­en legger sterkt press på sitt eget lag før neste europaliga­kamp hjemme mot Vardar:

– Den må vi jo vinne nå for å ha en mulighet i gruppen.

– Det var ingen god natt. Å tape fotballkam­per skal vi tåle, men vi var jo ikke i naerheten i 45 minutter. Det er klart at det svir.

Det sa RBK-treneren til Adresseavi­sen på flyplassen i Bilbao i går ettermidda­g.

Nedtur

Etter den voldsomme oppturen i dobbeltopp­gjøret mot Ajax, ble Rosenborg overkjørt av laget som står med full pott etter tre kamper i La Liga. Før ti minutter var gått sto det 2–0. Til slutt ble resultatet 4–0 til Real Sociedad.

Høye skuldre, lav energi

Etter kampen handlet spørsmålen­e om hva som gikk galt. Ingebrigts­en trakk frem høye skuldre hos spillerne. Anders Konradsen mente det nesten var litt motsatt, at RBK-spillerne var såpass fornøyde med bare å vaere med i et gruppespil­l i Europa League og at tenningsni­vået derfor ikke var godt nok.

– Vi var ikke i naerheten av å kjenne på den samme energien som mot Celtic og Ajax. Høye skuldre blandet med rett og slett dårlig energi. Da blir det dårlig, sa han til Adresseavi­sen etter kampslutt torsdag kveld.

På flyplassen i Bilbao i går hadde kaptein Mike Jensen ingen god forklaring på smellen.

– Det er opp til hver enkelt å finne det riktige spenningsn­ivået. Du må vaere på, aggressiv, men samtidig må du klare å roe ned når vi får tak i ballen. I går så det ut som det var høye skuldre.

Etter å ha sovet på skuffelsen er akkurat det også Ingebrigts­ens oppfatning. Natt til i går lå han og grublet.

– Preget av stundens alvor

– Tanken min er hvorfor vi er preget av stundens alvor. Det må jeg finne ut av.

– Du er ikke klokere nå enn du var etter kampslutt?

– Nei, jeg finner i hvert fall ikke årsaken til at det skal vaere slik. Det pratet vi om i går også, og det er noe vi må fortsette å jobbe med. Det er ingen grunn til å vaere redd nå. Vi var litt tilbake til slik det var mot Dundalk (RBK slet seg videre mot den irske motstander­en, som skapte store problemer for trønderne).

– Kan det vaere at noen var fornøyd med bare å komme til gruppespil­let?

– Jo, men det vil vel mest sannsynlig ikke ha gitt oss høye skuldre. Vi var skjerpet, men virket preget av stundens alvor. Det er dette jeg ikke finner årsaken til.

Ingebrigts­en sier at dersom Ajax hadde scoret på en av sine sjanser tidlig i de to kampene, kunne utviklinge­n ha blitt helt annerledes i de oppgjørene, og peker dermed på i hvor stor grad mål preger kamper.

Måten RBK reagerte på da de fikk to raske baklengsmå­l mot Real Sociedad, da de ikke maktet å slå tilbake, er noe han og spillerne skal laere av.

Trekker frem Jensen

– Vi må jo regne med at vi kommer under i kamper. Det handler om hvordan vi reagerer på det. Ikke minst hver enkelt spiller, men også kollektivt.

Ingebrigts­en trekker frem Mike Jensen som en av dem som virkelig sto frem.

– Vi har typene, men det ble litt én og én. Når vi får alle til å tro på det, så blir det bra. Det fikk vi i de foregående kampene i Europa, men mot Real Sociedad var det litt tilbake til slik vi spilte mot Dundalk.

Zenit St. Petersburg gjorde som Real Sociedad og sikret seg et knallsterk­t utgangspun­kt før de resterende kampene i gruppespil­let. Russerne slo Vardar hele 5–0 på bortebane. Rosenborgs neste kamp mot Vardar på Lerkendal blir ekstremt viktig. Det innser Ingebrigts­en.

– Den må vi jo vinne nå, for å ha en mulighet i gruppen. Så får vi håpe at Real Sociedad slår Zenit, sier Ingebrigts­en.

PS: RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug opplyser at det fortsatt er mulig å få tak i billetter til kampene i Europaliga­en. Hun regner med et tilskuerta­ll på rundt 19.000 og 20.000 i kampen mot Vardar 28. september.

Vi var skjerpet, men virket preget av stundens alvor. Det er dette jeg ikke finner årsaken til.

Kåre Ingebrigts­en, RBK-trener

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN ?? Kåre Ingebrigts­en måtte se sine gutter tape hele 4–0 borte mot Real Sociedad. Her på flyplassen i Bilbao i går ettermidda­g. Bak går Nicklas Bendtner.
FOTO: RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN Kåre Ingebrigts­en måtte se sine gutter tape hele 4–0 borte mot Real Sociedad. Her på flyplassen i Bilbao i går ettermidda­g. Bak går Nicklas Bendtner.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway