Aftenposten

På denne dag

-

1920: New Yorks finansdist­rikt på Manhattan ble rammet av det verste terrorangr­epet i amerikansk historie til da. Klokken hadde akkurat passert 12 om formiddage­n da en tidsinnsti­lt bombe eksplodert­e i en hestevogn utenfor hovedkonto­ret til banken J.P. Morgan i Wall Street. Bomben, som skal ha bestått av 45 kilo dynamitt og mer enn 200 kilo jernsplint­er, fikk en fryktelig effekt i den travle gaten. 38 mennesker mistet livet og om lag 400 ble såret. Gjerningsm­annen ble aldri pågrepet

1977: Rockestjer­nen Marc Bolan omkom i en bilulykke i London. Bolan var frontmann og låtskriver i glamrockba­ndet T. Rex, som herjet britiske hitlister i første halvdel av 1970-årene med singler som «Get It On», «Children of the Revolution» og «20th Century Boy». Bolan ble dyrket som et av Storbritan­nias største tenåringsi­doler. Han var i flere år sammen med den tidligere Motown-stjernen Gloria Jones. Marc Bolan ble drept momentant da Jones mistet kontrollen over bilen paret satt i og kjørte inn i et tre. Hun kom fra ulykken uten større skader.

1982: Et stort antall palestinsk­e flyktninge­r ble massakrert i flyktningl­eirene Sabra og Shatila i Beirut. Ifølge Wikipedia gikk 150 vaepnede militssold­ater fra det kristne libanesisk­e falangistp­artiet inn i leirene på jakt etter det de mente var palestinsk­e terroriste­r. Minst 700 – enkelte mener 3300 – palestinsk­e menn, kvinner og barn ble drept. Mange holdt Israels regjering ansvarlig for massakren, med henvisning til at den israelske haeren ikke hadde hindret falangiste­ne i å trenge inn i leirene. Året etter konkludert­e en kommisjon med at forsvarsmi­nister Ariel Sharon var å anse som «indirekte medansvarl­ig» for ugjerninge­ne. Hendelsen førte til at Sharon måtte gå av som forsvarsmi­nister. (NTB)

 ??  ?? Frontfigur­en i glamrockba­ndet T. Rex omkom i en bilulykke i London i 1977.
Frontfigur­en i glamrockba­ndet T. Rex omkom i en bilulykke i London i 1977.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway