Aftenposten

Tore K. Andresen

- Jannik Lindbaek Peter A. Simonsen

Tore sovnet stille inn 6. september 2017. Han var født 6. august 1936. Tore gikk på Uranienbor­g Skole med 34 viltre gutter i klassen, med Gjermund Hulaas som klassefors­tander. Tore var med å starte Uranienbor­g Guttemusik­korps. Senere lo vi av at det musikalske nivå kanskje ikke lå så høyt.

Senere ble det Vestheim og til slutt Oslo Handelsgym. Vi tilhørte jazzgenera­sjonen fra de tidlige 1950-årene med helter som Louis Armstrong, Benny Goodman og Gene Krupa, og Tore beholdt jazzintere­ssen hele livet. Tore hadde erfaring som skipsmegle­r fra London, Marseilles og Hamburg. Ved levering av M/S Kronprins Harald i 1961 ble Tore ansatt som kontorsjef i I/S Jahre Line med ansvar for fraktvirks­omheten. Det viste seg å vaere et godt valg. Dette ble et meget viktig segment for selskapet og bidro til gode driftsresu­ltater for rederiet.

Samarbeide­t med selskapets administre­rende direktør Svein Winge Simonsen var svaert fruktbart, og de ble et meget godt team. De fordelte oppgavene seg imellom, med Winge Simonsen som leder, visjonaer og markedsfør­er og Tore med ansvar for kommersiel­l gjennomfør­ing. Samarbeide­t varte i 17 år, hvoretter Tore overtok som leder i ytterliger­e ti år.

Tore bidro sterkt til de gode driftsresu­ltater for IS Jahre Line. Uenighet med selskapets disponents­elskap A/S Kosmos om fremtidige strategi førte til at Tore fratrådte i 1989, etter 30 år i selskapet. Ved salg i 1990 satt de opprinneli­ge eiere igjen med en meget god avkastning på sin investerin­g.

Tore etterlater seg sin kjaere Käthe, og tre sønner fra et tidligere ekteskap, med ektefeller og tilsammen åtte barnebarn, som han var så stolt av. Tore hadde en sterkt utviklet sans for humor og var i utpreget grad sine venners trofaste og hjelpsomme venn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway