Aftenposten

Ny politiaksj­on etter pågripelse av 18-åring

- HANNE MELLINGSAE­TER NTB

En 18 år gammel mann ble i går formiddag pågrepet i forbindels­e med bombeangre­pet på T-banen i London.

Mannen ble pågrepet i havneområd­et i Dover, og politiet mistenker at han ville forsøke å rømme landet med en ferge. Neil Baus fra Londonpoli­tiet betegner pågripelse­n som et betydelig steg, men legger til at etterforsk­ningen fortsetter, og at trusselniv­ået fortsatt er kritisk. Det innebaerer at hundrevis av soldater blir satt inn over hele landet.

I går ettermidda­g aksjonerte vaepnet politi igjen, denne gangen mot en bolig i Surrey sør for London. Politiet sperret av et område rundt boligen, som ligger i forstaden Sunbury og evakuerte beboerne i området. Aksjonen settes i forbindels­e med T-baneangrep­et dagen før.

Politiet har sperret av et område rundt boligen, som ligger i forstaden Sunbury og evakuert beboerne i området.

I går morges var politiet ennå ikke sikre på om mer enn én person står bak angrepet, som var det femte terrorangr­epet på seks måneder i Storbritan­nia.

Det var fredag rundt klokken 09.30 at en bombe gikk av på et tog på undergrunn­sstasjonen Parsons Green i London. 29 personer fikk behandling på sykehus etter angrepet, de fleste for lettere skader.

Folk ble trampet ned

Eksplosjon­en på T-banevognen utløste en «vegg av ild» gjennom vognen. En rekke personer fikk brannskade­r, og andre ble skadet da folk stormet ut av undergrunn­en i full panikk.

Bomben befant seg i en hvit bøtte som var gjemt i en handlepose fra supermarke­dkjeden Lidl. Bøtten er delvis intakt, noe som tyder på at bombeekspl­osjonen bare var delvis vellykket.

Trolig er det grunnen til at ingen ble drept, og at ingen av dem som ble skadet, har livstruend­e skader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway